Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra en tidligere forestilling av tilbakestrømmere. Foto: Kulsam
Kultursamarbeidet skal markere 30 år

I år er det 30 år siden Kultursamarbeidet i Vesterålen ble etablert. Det ønsker vi å markere med et seminar og en forestilling 29. november.


12.9.2013 - VS


Seminaret er under planlegging og vil ha hovedfokus på noen av temaene som møter oss i framtidens kultursektor. Forestilling er også under planlegging, og her samles deltakerne til workshop 14.-15. september.

Vårt jubileum ønsker vi bl.a. å markere med å sette fokus på en av våre målgrupper fra et av våre mange prosjekter. Prosjektet heter Tilbakestrøm og har som visjon å gjøre Vesterålen til en region som ungdom med høy kulturkompetanse synes er spennende å vokse opp i, forlokkende å komme hjem på ferie til, og aktuell å bosette seg i - for kortere tid eller for alltid!
 
  Anne-Margrethe Albertsen som er en av deltakerne.


Vi har derfor valgt å produsere en forestilling med tilbakestrømmere, fordi vi synes det vil være flott å kunne vise fram noen av framtidens kulturarbeidere i Vesterålen. I tillegg til denne målgruppen, har vi tatt med noen av de tidligere tilbakestrømmerne som nå har flyttet hjem. Mange av disse er fortsatt ung, og er en ressurs innenfor kulturlivet i Vesterålen. Til slutt har vi også tatt med unge kulturarbeidere som bor i Vesterålen, og som kanskje ønsker å velge en vei innenfor kulturbransjen.
 
  Ann-Iren Hansen som er en av deltakerne


Forestilling skal aktivisere og formidle noen av de kunstneriske og kulturelle ressursene som finnes blant unge i eller fra Vesterålen i samspillet med sceneinstruktøren i Vesterålen, Søren Frank. Vi ønsker at de unge skal bekle flest mulig av rollene som kreves for å produsere en forestilling. Dette gjelder oppgave på scenen, lys, lyd, scenografi, inspisient, manus, reklamemateriell, musikkarrangement. Arbeidstittelen er:

MOTSTRØMS – bare død fisk følger strømmen

Det blir en performance med poesi, musikk og visuelle sanselige uttrykk. Med utgangspunkt i temaet MOTSTRØMS vil publikum få oppleve de unge aktørene fra Vesterålen bevege seg inn og ut av forskjellige sceniske tablåer som hver forteller sin historie.

Vi håper kulturinteresserte vesterålinger vil feire 30 år i lag med oss den 29. november.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no