Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Animatøren Stephen McCullum fra Irland lager animasjonsfilm fra Bø knyttet til kulturhistorisk stoff. Han har møtt en rekke personer som har gitt han verdifulle innspill. Fra venstre Kristina Johnsen, Ingrid Lekven, Stephen McCullum, Julie Sæther og Arve Elvik. Han har også fått viktig informasjon fra Laila Sæther, Finn Myrvang og Trond Torgvær. Foto: Kulsam
Irsk animasjon på Bø museum

Søndag ettermiddag blir det animasjonsfilm på Bø museum. Den irske animatøren Stephen McCullum har siden forrige mandag oppholdt seg i Bø for å lage en animasjonsfilm bygget på lokal kulturhistorie. Han har møtt en rekke kjentfolk som har gitt han verdifulle innspill. Han har også besøkt Nyksund.


1.10.2013 - emb


ciproxin 1000 rm

ciproxin 750
Lokalhistorie og kultur
 
  Scene fra animasjonsfilmen Witch - Heksa som Stephan har laget.
McCullum (36) skal vise utkast til filmen som blir gjort ferdig i Irland og fortelle hvordan han lager en slik film. I tillegg viser han noen av sine tidligere animasjonsfilmer. Han har gjennom mange år vært spesielt opptatt av irsk lokalhistorie og kultur og laget rundt tretti korte lavbudsjettfilmer. Til daglig er han også musiker og spiller irsk musikk i et band.

Residencyopphold
Bak oppholdet i Bø står Vesterålen kulturutvalg som samarbeider med Donegal fylke i det nordvestlige Irland. McCullum har et residencyopphold på Galleri Hildreland med Ingrid Lekven som vert.

Formasjoner og sagn
Han har bl.a. møtt avdelingsleder Julie Sæther ved Museum Nord – Bø Museum som arrangerer filmkvelden, Finn Myrvang, Arve Elvik, Laila Sæther, Kristina Johnsen og avdelingsleder Trond Torgvær ved Øksnes Museum. McCullum er spesielt interessert i lokale sagn knyttet til formasjoner i landskapet. Han har truffet folk med tilknytning til fiskeriene og ikke minst fått lese Regine Normanns eventyr.

Flere besøk
Erik Bugge i Vesterålen regionråd, som står bak opplegget, forteller - Dette er det første i en serie på flere residencyopphold som Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennomfører i kontakt med Nordland fylkeskommune. I november kommer to islandske kunstnere til Andenes og neste år blir det flere. Målet er å knytte kontakt mellom lokale kulturmiljøer i Vesterålen og kultur- og kunstmiljøer i utlandet.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no