Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Gjenvisitt til Island

I 2008 ble ungdommer fra Island invitert til Base Camp på Skogsøya. Besøket ble så vellykket at Islendingene reise hjem og opprettet sin egen Base Camp.

Intensjonen med besøket var at dette skulle bli en årlig ungdomsutveksling mellom regionene tilsvarende regionrådets gjeldende kultursamarbeid som er mellom Donegal, Øst Island og Vesterålen.


16.10.2013 - Bård Meløe


amitriptyline medscape

amitriptyline depression eteam.ou.edu
 
  Den store idrettshallen hvor «Kuldaboli» gjennomføres. Den ligger i Reydafjord der også alimuniumsfabrikken Alcoa lgger. Fabrikken er hovedsponsor for anlegget. Foto: Kulsam
Omstendighetene gjorde til at det dessverre ikke ble tur i 2009-2011, men i 2012 fikk vi besøk av 6 ungdommer og en leder fra Island (bilde over), og samarbeidet ble etablert igjen.

Samarbeidet kombineres med hverandres Base Camp for ungdom, i tillegg gir dette ungdommene en unik mulighet til å etablere kontakt med hverandre, få reiseerfaring og innblikk i Islands kultur. Foreløpig har utvekslingen vært mellom de kommunene som er vertskap for Campene, men et annet kriterium er at de er/har vært aktiv i kommunens ungdomsråd.

I år, nærmere bestemt torsdag 17.oktober reiser 5 ungdommer og en leder fra Øksnes kommune til Øst Island. Her vil de bli tatt godt i mot av fritidsleder i Fjerdabyggd, Gudmundur Haldorsson. Turen varer i 5 dager og opplevelsene vil stå i kø. Gudmundur har lovet et program de sent vil glemme. I tillegg blir det tid til et par dager i Reykjavik og besøk i «Den blå lagune».

Til forskjell fra Base Campen på Skogsøya, som foregår ute, er Base Campen på Øst Island inne i en enorm idrettshall. Her utøves alle aktiviteter og telt blir satt opp på kunstgressmatta. De har valgt å kalle Base Campen for «Kuldaboli». «Kuldaboli» betyr «en kald okse» eller kaldkveg (forkjølelsesokse). Det er et begrep som brukes på Island hvis det er kalt ute. Opprinnelsen kommer fra gamle eventyr der de illustrerer kulde (kaldt snøvær) som en stor okse med horn som blåser kulden ut av sin nese.

De reisende fra Øksnes er: Ungdomsleder Oddbjørg Eide, Joakim Holm, Marius Berthinussen, Linnea Berg Karlsen, Lotte Emilie Arntzen og Jenny Helen Johansen.

Reportasje på VOL her!
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no