Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Viktor Sebastian og Karna Sigurdadóttir på studio-oppdrag. Foto: Pete Collard
The Curious Case of Andenes

Mandag i neste uke kommer det islandsk kunstnerparet Karna Sigurdadóttir og Viktor Sebastian til Andens. Gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen har de fått tildelt et residency-opphold i Kiilgården på tre uker. Det kunstneriske prosjektet de skal gjennomføre har de kalt The Curious Case of Andenes.


11.11.2013 - emb


lexapro vs weed

lexapro and weed
Ulike billeduttrykk
Karna og Viktor driver firmaet Glamour. De arbeider med kreativ dokumentarfilm, fotografiske essays og ulike billeduttrykk. De er spesielt opptatt av mennesker som får ting til å skje i hverdagen.

Poesien i hverdagen
The Curious Case of Andenes er del av et større prosjekt. Karna forteller at de samler fortellinger, bilder og gjør korte filmopptak med mennesker som bor i nærheten av polarsirkelen. Første del av prosjektet, som er lagt ut på nettet, er fra den lille byen Vopnafjord nordøst på Island. Se nettsiden De er opptatt av små hendelser og vanlige folk. De ønsker å finne poesien i hverdagen.

Internasjonalt
Karna og Viktor har hatt oppdrag i mange deler av verden og vunnet flere priser. De har Øst-Island som base, men har i tillegg til Island, arbeidet i Brasil, California, New Zealand, Taiwan, Canada, Tyskland og Danmark

Inn i mørketida
Erik Bugge, som har ansvaret for den internasjonale kultursatsingen i regionrådet, forteller at de to ønsket at residency-oppholdet kunne gjennomføres ved inngangen til mørketida. I søknaden skriver de at de håper bl.a. å få komme til Andøy rakettskytefelt og treffe noen av de som arbeider der. Det er etablert en lokal vertskapsgruppe som skal bistå med råd og kontakter.

Nye impulser
Vesterålen kulturutvalg får støtte til denne satsingen gjennom det fylkeskommunale programmet Artist in Residence Nordland. Målet for Vesterålen er å gi profesjonelle kunstnere fra Island og Irland opphold som kan tilføre regionen og lokalsamfunnet noe nytt. Tidligere i høst gjestet en irsk filmanimatør Bø med stor suksess - avslutter Bugge.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no