Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Laterna Magica programmet 2013

Laterna Magica blir i år i tidsrommet 18. - 24. november12.11.2013 - Margrethe Berntsen


Les programmet for Laterna Magica 2013 her

Vi ønsker velkommen til den 22. Laterna Magica filmfestival. Vår hovedmålgruppe er barn og ungdom, selv om vi også inviterer voksne som publikum. Vi har mottatt rundt 40 filmer til årets filmkonkurranse. Dette er en solid økning fra 2012, og et resultat av at det jobbes godt med film i skolene og tilbys filmkurs på fritiden.

 
I år er Virkelighet tema for Laterna Magica. Virkelighet betyr kort fortalt: det som er sant, det som eksisterer i verden rundt oss. Publikum vil på forskjellige måter møte temaet under årets festival.

Filmfesten er for mange høydepunktet i løpet av uka, og her deler vi ut priser til unge filmskapere. Vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow regissert av Runar Gjertsen.

Festivalen har valgt å sette fokus på dokumentarer laget av filmregissører fra Nord-Norge. Vi har valgt å kalle arrangementet nordnorske dokumentarfilmkvelder. Arrangementet går over to kvelder. Den første kvelden vil publikum få møte filmregissør Elisabeth Brun fra Øksnes, og den andre kvelden møter publikum filmregissør Yvonne Thomassen fra Alta med sin film «Familiebildet». Dokumentarfilmen har blitt vist på en rekke filmfestivaler i år, og har også vunnet flere priser. Vi er derfor stolt av å kunne vise den under Laterna Magica.

Virkelighet er også tema når Sortland museum, Sortland ungdomsskole og Flyktningetjenesten inviterer til arrangementet «De andre – ungdom uten ifra og herfra». Det blir visning av filmen «De andre» av Margreth Olin, som handler om situasjonen for mindreårige flyktninger i Norge. Robert Larsen vil fortelle om situasjonen for mindreårige flyktninger i Sortland. I tillegg vil det blir utstilling og kafé med ungdomsskoleelever.

I år får Laterna Magica besøk av representanter fra filmfestivalen Stulli i Akureyri på Island. Dette er starten på et internasjonalt filmsamarbeid, som vi håper å få til med våre samarbeidspartnere i Island og Irland. Filmfestivalen Stulli kommer til vår festival for å lære mer om vårt filmarbeid.

I fjor arrangerte vi film i friluft for første gang, og arrangementet ble godt besøkt. Vi gjentar derfor fjorårets suksess i Bjørklundparken, og håper på godt vær og god førjulsstemning med filmen Snømannen.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no