Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
De unge fant tonen. Torstein Kristjansson, Ulfur Logason og Kristjan Blær Sigurdsson sammen med helt til venstre Nicolai Solbakk Willumsen og ytterst til høyre Iver Jensen. Foto: Kulsam
Laterna-vinnere fra Island

Tre unge filmskapere fra Akureyri vant filmpris under årets Laterna Magica. Torstein Kristjansson, Ulfur Logason og Kristjan Blær Sigurdsson hadde sendt inn filmen «Þórgnýr». Tirsdag besøkte de medie- og kommunikasjonslinja på Hadsel videregående skole. Der fikk de spesielt kontakt med to elever. Nå planlegger de en mulig felles.


20.11.2013 - emb


buy naltrexone online india

where can i buy naltrexone link
Mafiaboss
 
  Fra prisutdelingen. Fra venstre Þorsteinn Kristjánsson, Kristján Blær Sigurðsson og Úlfur Logason. Foto: Kulsam
De tre islendingene var selv til stede under utdelingen og vant sammen med en gruppe fra Lødingen ungdomsskole, klassen 14 – 16 år der det var sendt inn 28 filmer. Filmen handler om en ung islandsk mafiaboss.

Uvanlig og morsom karakter
I juryens begrunnelse heter det: «Kategorivinneren følger hovedkarakteren tett og gir et interessant innblikk i en oppdiktet virkelighet. Håndholdt kameraføring gir en følelse av realisme og virkelighet. Den originale og uforutsigbare historien holder på interessen i sitt portrett av en uvanlig og morsom karakter. Filmen er årets eneste bidrag i sjangeren mockumantary».

Trekantsamarbeid
Målet med denne kontakten er etter hvert å få til et mer omfattende samarbeid mellom den lille festivalen Stulli som de unge er knyttet til og filmsatsingen i Vesterålen. Tanken er også å få med et ungdomsfilmmiljø i nordlige Irland som Vesterålen samarbeider med.

Mulig filmprosjekt
Gjennom Kolbjørn Larssen og medie- og kommunikasjonslinja fikk de islandske filmskaperne kontakt med to elever som også hadde sendt inn bidrag til Laterna Magica, Iver Jensen og Nicolai Solbakk Willumsen. Alle fem diskuterte opplegget for en film de håper å kunne lage sammen i løpet av året.

Eything
Bakgrunnen for islandsbesøket er samarbeidet som det siste året har utviklet seg mellom Eything kulturråd som dekker hele nordøstlige Island og Vesterålen kulturutvalg.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no