Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Karna og Viktor fimer på kaia. Foto: Jørn Aune
Ainnes under lupa

Filmskaperne og historiefortellerne Karna Sigurdardóttir og Viktor Bastian fra Øst-Island har i tre uker lagt Ainnes og andøyværinger under lupa. Søndag viser de en del av resultatet for alle interesserte i kommunestyresalen. De er i gang med å utforske geografiske yttersamfunn ved polarsirkelen og kaller prosjektet for «The Curious Case». Se Kanas og Viktors dagbok Klikk her


3.12.2013 - emb


100 ainnesværinger
 
  Foto: Glamour
Under oppholdet har en lokal gruppe gitt dem mange kontakter. Målet er blant annet å lage fotoportretter av 100 ainnesværinger i alle aldre! I tillegg blir det små filmsnutter fra dagliglivet. De har vært på bakeriet, i puben og idrettshallen, hos Lions og på skolen. I tillegg har de besøkt Alomar, rakettskytefeltet, Framnes fiskeindustri og ikke minst møtt badstuegruppa Våt Front.

Alle nysgjerrige velkommen
I tillegg til den foreløpige presentasjonen av Andenes viser de på søndag eksempler fra det forrige prosjektet, «The Curious Case of Vopnafjord» om en liten by nordøst på Island. Kultursamarbeidet i Vesterålen, som står bak Karna og Viktors opphold på Andenes, ønsker alle som har møtt dem spesielt velkommen til visningen i kommunestyresalen i tillegg til andre nysgjerrige.

Film?
Karna holder til i Seydisfjord og Viktor er opprinnelig fra New Zealand. Presentasjon av Vopnafjord er lagt ut på nettet. Målet er finne fram til to steder i andre land og kanskje til slutt lage en film på bakgrunn av alt stoffet om livskraftige yttersamfunn ved polarsirkelen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no