Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
F.v. kunsthåndtverkerne Solveig Ovanger, Ingrid Larssen og Cecilie Haaland som stiller ut sammen i Reykjavik rådhus. Foto: John Stenersen
Ingrid Larssen stiller ut i Reykjavik

Kunsthånndverkeren Ingrid Larssen fra Hadsel stiller ut i Reykjavik sammen med Solveig Ovanger og Cecilie Haaland. Utstillingen har de kalt Approach. Den åpner fredag den 10. januar i Reykjaviks rådhus. En utvidet versjon av utstillingen åpner den 14. mars i Nordnorsk kunstnersenter, Svolvær.


9.1.2014 - emb


prednisolone

prednisolon 25 mg
Øst-Island
Ingrid har flere ganger vært på Island. I 2006 stilte hun ut både i kultursenteret Skriduklaustur på Øst-Island og i Reykjavik som ledd i samarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.

Kråkeboller i vaffelsøm
 
  Ingrid Larssens kunstverk. Foto: John Stenersen
De tre utstillerne er kunsthåndverkere og opptatt av det som i presentasjonen er kalt det poetiske håndarbeidet. Ingrid har i mange år brukt en tradisjonsrik vaffelsømteknikk og skapt moderne former. For tiden har hun i flere sammenhenger lagt vaskede kråkeboller inn kunstverkene sine. Dette vil vesterålingene se mer av når det nye sykehuset åpner. Ingrid er nemlig en av kunstnerne som smykker ut sykehuset.

Noe som ikke fantes
I introduksjon til utstillingen skriver forfatteren Lars Saabye Christensen blant annet: «Kunstneren finner. Kunstneren ser og finner: Overalt er stoffet, materialet, bildet. Det er i fjæra, gatene, skogene, solnedgangen, daggryet: skinn, silke, hav, lys. Av dette, som allerede finnes, skaper kunstneren noe som ikke fantes.»
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no