Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Den ttalentfulle saksofonisten Gardar Edvaldsson fra Eskifjord utdanner seg for tiden i Reykjavik.
Rytmefôr svinger igjen

I slutten av mars kommer den islandske saksofonisten Gardar Edvaldsson til Vesterålen for å spille sammen med dyktige rytmiske vesterålsmusikere. Det blir bedriftskonsert på BioMar og konsert i Ekspedisjonen på Sortland fredag den 28. blant annet sammen med gitaristen Håkon Pedersen og lørdag den 29. mars i Bø kultursal med Vesterålen storband og Julie Willumsen.


3.3.2014 - emb


Rytmefôr
 
  Julie Willumsen er solist på storbandkonserten i Bø lørdag den 29. mars i Bø kultursal.
Rytmefôr er navnet på et samarbeid som har utviklet seg innenfor musikk og næringsliv mellom Vesterålen og Øst-Island. Næringsaktørene er fiskemelfabrikken Eskja i Eskifjord og fôrfabrikken BioMar på Myre som kjøper mel fra Eskja. Kontakten ble etablert i 2012 gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen og Øst-Island kulturråd. De har hatt hovedansvar for gjennomføringen og har arrangert bedriftskonserter og offentlige konserter med musikere fra begge regioner.

Ann-Iren, Tim og Steinar
Høsten 2012 var det konserter på BioMar og Myre med sangartisten Ann-Iren Hansen, saksofonisten Tim Challman, pianisten Steinar Kjeldsen samt to
 
  Håkon Pedersen spiller sammen med Gardar på Ekspedisjonen, Sortland fredag den 28. om kvelden.
islandske musikere. Den ble gjentatt på fabrikken i Eskifjord våren 2013.

Hugo Hilde til Island
Fra i høst har del II av Rytmefôr vært under planlegging. Denne gangen ønsker de to fabrikkene å profilere en ung, talentfull musiker fra hver region og gi muligheter for konsertoppdrag i utlandet. Saksofonisten Gardar Edvaldsson besøker Vesterålen mot slutten av mars, mens fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland reiser til Island i slutten av juni.

Foretrukket leverandør
Rytmefôr bygger på at BioMar hvert år kjøper betydelige mengder fiskemel til sin produksjon av fiskefôr på Myre. Skjalg Steiro i BioMar forteller at fiskemelfabrikken Eskja i Eskifjord er en av de foretrukne leverandørene, blant annet grunnet kvaliteten på deres fiskemel.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no