Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Direktøren for eksportfirmaet Fiskimid, Jens Gardar Helgason (t.v.), sammen med Skjalg Steiro fra BioMar under Rytmefôr på Island i fjor. Musikere fra Vesterålen og Øst-Island spilte sammen da fiskemelfabrikken Eskja innviet nytt personalbygg. Her overrekker Steiro en gave til fabrikken.
Direktør Helgason til Rytmefôr

Onsdag kommer direktøren for eksportfirmaet Fiskimid, Jens Gardar Helgason fra Eskifjord til Vesterålen. Firmaet leverer betydelige mengder fiskemel til BioMar på Myre. Med seg har han den dyktige,unge saksofonisten Gardar Edvaldson fra Eskifjord som fredag har bedriftskonsert på BioMar sammen med vesterålsmusikere. Fredag og lørdag blir det konserter med Gardar på Sortland og i Bø. Dette inngår i det som litt humoristisk er kalt for Rytmefôr.


21.3.2014 - emb


Musikk og næringsliv
 
Skjalg Steiro ved BioMar forteller at Rytmefôr bygger på den nære kontakten som har utviklet seg mellom fiskemelfabrikken Eskja som Helgason leverer mel fra, og BioMar. Fabrikken er ifølge Steiro en av de foretrukne leverandørene, blant annet på grunn av melets kvalitet. Dette er tredje gang at Rytmefôr arrangeres. Første gang var på Myre høsten 2012, andre gang i Eskifjord våren 2013. Serien har blitt en viktig del av kultursamarbeidet som er utviklet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.

Unge talenter
Både Helgasson og Steiro er opptatt av at musikk og næringsliv kan knyttes sammen. Denne gangen ønsker de å profilere unge, begavede musikere. Derfor skal Gardar være solist sammen med gitaristen Håkon Paulsen fra Øksnes. I slutten av juni reiser fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland til Eskifjord for å spille for de ansatte på fiskemelfabrikken.

Ekspedisjonen og Bø kultursal
Sortland jazz- og viseklubb arrangerer konsert med Gardar, Håkon og Steinar Kjeldsens kvartett i Ekspedisjonen fredag kveld. Lørdag spiller han sammen med Vesterålen storband i Bø kultursal og er gjestesolist sammen med Bøs egen sangartist, Julie Willumsen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no