Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Musikk på BioMars fabrikkområde. Foto: Kulsam
Rytmefôr med vellykkede konserter

Gjennom samarbeidet Vesterålen kulturutvalg har med Øst-Island ble det i helga gjennomført tre konserter med den unge saksofonisten Gardar Edvaldson som solist. Først ute var en bedriftskonsert i fôrfabrikken BioMar på Myre. Samme kveld var det konsert på Sortland og lørdag storbandskonsert i Bø.


31.3.2014 - emb


Fiskemel og musikk
 
  Julie og Gardar i Bø kultursal.
Foto: Kulsam
Konsertene har bakgrunn i kontakten fôrfabrikken BioMar har med fiskemelfabrikken Eskja på Øst-Island som leverer mel til BioMar. For begge bedriftene har musikk blitt et viktig element i utvikling av kontakten i tillegg til vanlige forretningsmessige forbindelser.
Dette er andre gang det arrangeres slike konserter som har fått overskriften Rytmefôr. Bedriftene ønsker også at musikere fra Øst-Island og Vesterålen når et større publikum. I år ville de satse på unge talenter.

Unge talenter
Solisten, saksofonisten Gardar Edvaldson fra Eskifjord er 19 år og studerer jazz i Reykjavik. På BioMar spilte han sammen med gitaristen Håkon Paulsen fra Øksnes. På Sortland var han solist med Steinar Kjeldsens kvartett og i Bø med Vesterålen storband. Spesielt gledet publikum seg over samspillet med dyktige sangartist, Julie Willumsen fra Bø.

Hugo¨
I juni følges Rytmefôr opp. Da drar fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland til Island for å ha tilsvarende konserter der på fabrikken Eskja og kanskje på toppen av et fjell under en vandrefestival...
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no