Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Forestillinga "Abel Stå opp"

Forestillingen er med blant annet tilbakestrømmer Trude Sofie Olavsrud Anthonsen fra Lødingen. MoveART presenterer forestillingen "Abel stå opp", en reise i livet og diktningen til Tysklands mest leste poet i nyere tid; Hilde Domin. Gjennom tre kunstarter formidles den tyske dikteren Hilde Domins bemerkelsesverdige liv og diktning. Det er også planlagt å turnere med forestillingen i Vesterålen etterhvert.


11.4.2014 - Margrethe Berntsen


acquistare cialis originale

cialis generico
Dette er vår frihet
å kalle tingene for det de er
uten frykt
med vår lille stemme


Regi: Mads Henning Jørgensen og Anne-Marthe Lund Engnes
Manuskript, tekst og bearbeidelse: M. H. Hallum

Skuespiller: Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen
Danser: Anne Weidner
Cellist: Sigrun Eng

Forestillingen Abel stå opp viser hvordan det går med et menneske som mister sitt hjemland, familie, venner og ikke minst sine rettigheter, men tross alt beholder livsmotet og en enestående optimisme.

Hilde Domin levde i eksil i over tyve år og bevegde seg i grenseland av det uutholdelige. Hun er trolig Tysklands mest leste poet i nyere tid. I Norge er Domin forholdsvis ukjent enda, det vil vi endre. Både diktene og den sterke livshistorien hennes er aktuelle og inspirerende også i dag.

Gjennom skuespill, dans, musikk og poesi blir tilskueren tatt med inn i en biografisk reise som omhandler etterkrigstids lyrikeren Hilde Domins liv. Hennes dypgripende historie var preget av landflyktighet, hjemløshet, og et liv uten rettigheter pga. sin jødiske bakgrunn. I denne livskrisen ligger kimen til mot og oppgjør; menneskets iboende trang og kraft til å søke frihet.

"Man behøver tre typer mot. Mot til å være seg selv. Mot til å ikke lyve og fordreie, men kalle ting ved dets rette navn. Og for det tredje, mot til å tro på andres åpenhet og oppriktighet." - H.D.


12.04.14 kl. 20.00 PREMIERE
13.04.14 kl. 20.00

Scenehuset i Oslo, Bogstadveien 49 (tvers over gaten fra Jacob Aall)

Billetter ved inngangen kr. 150,-/100,-

www.facebook.com/abelstaaopp
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no