Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rimur og Rock på Sortland
I den stille uke kommer ni islandske ungdommer for å lage litt lyd i Vesterålen. Sammen med seks vesterålske ungdommer skal de i løpet av uken lage forestillingen "Rimur og Rock" med islandsk og norsk folkemusikk og rockemusikk.


14.4.2014


I 2013 dro en delegasjon norske ungdommer til Øst-Island for å delta på en festival i bygda Vopnafjordur. De fikk fem dager øving sammen med lokale ungdommer før de stod på scenen med en 45-minutters forestilling. Publikum fikk oppleve folkemusikk, salmer, bånsuller og rockemusikk fra begge regionene. Konserten trakk fulle hus, og både unge og gamle i publikum fant sanger de kunne kjenne seg igjen i. Rimur og Rock i Vesterålen er en gjenvisitt fra Øst-Island, og et besøk som de norske ungdommene har sett frem til siden i fjor.

Det blir fem intense påske-dager for ungdommene som skal delta i prosjektet. All musikken fra scenen, både sang og akkompagnement, må deltakerne stå for selv. Sanglærer Sigrid Randers-Pehrson fra Vesterålen og gitarlærer Baldvin Eyjolfsson fra Øst-Island skal hjelpe og veilede ungdommene underveis. Langfredag klokka 18:00 vil forestilling nummer to være klar for et vesterålsk publikum. Gamle Sortland Kino blir en stemningfull ramme rundt musikken og de engasjerte ungdommene.

Gjestene fra Island skal ikke bare øve og spille konsert. Det blir også sosiale aktiviteter under oppholdet. Båltur til Lillevannet, besøk på Inga Sami Siida, shopping i Sortland sentrum og filmkveld er også lagt inn i programmet.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no