Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Galleri Hildreland, Straume i Bø
Mange kunstnere vil til Vesterålen

For andre år på rad har Kultursamarbeidet i Vesterålen utlyst to residency-opphold for bildekunstnere fra Øst-Island og Donegal i Irland. Det har kommet inn 5 søknader fra Island og 17 fra Donegal. En komite vurderer søknadene og skal tilby opphold til høsten i Galleri Hildreland ipå Straume og i Kiilgården på Andenes.


8.5.2014 - emb


venlafaxine alcohol use disorder

venlafaxine alcohol side effects website
Gode søknader
 
  Kiilgården, Andenes
Komiteen består av kunstnerne Ingrid Larssen fra Hadsel og Bent Aune fra Andøy samt Erik Bugge som leder det internasjonale kultursamarbeidet i Vesterålen regionråd. De har en vanskelig jobb siden det er mange gode søknader.

Gi noe tilbake
Kunstnerne tilbys et arbeidsopphold på to uker. Utgiftene til reise og opphold dekkes gjennom tilskudd fra Nordland fylkeskommune og prosjektmidler fra Vesterålen kulturutvalg. Kommunen gir et husleietilskudd. Kunstnerne som søker, utfordres til «å gi noe tilbake» for eksempel i form av et et foredrag, et kurs, en visning eller lignende.

Nye kulturimpulser
For Kultursamarbeidet er det et mål at de som kommer får kontakt med folk lokalt og kan bringe noe nytt inn i kulturlivet. Kunstnerne som hadde tilsvarende opphold i fjor høst hadde nær kontakt med lokalbefolkningen. En irsk filmanimatør var i Bø og laget flere filmer etter samtaler med dyktige folklorister. Filmene ble vist på museet og ligger nå på YouTube. Se film om marmælen

The Curious Case of Ainnes
To islandske designere og fotografer som var på Andenes, laget en film som de kalte The Curious Case of Ainnes med bl.a. fotoportretter av ainnesværinger fra 0 til 88 år. Rundt 70 møtte opp da resultatet ble vist i kommunestyresalen.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no