Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Reparasjonskafé og bunadsbroderi

To billedkunstnere fra Island og Irland har fått tilbud om 14 dagers arbeidsopphold i Andøy og Bø gjennom Vesterålen regionråds internasjonale kultursatsing. Alfa Freysdottir som bor i Djupavogur på Øst-Island, og Caoimhe Friel fra Letterkenny i Donegal er tatt ut av en fagjury blant 22 søkere. Begge kommer til høsten.


27.5.2014 - emb


Designer og tekstilkunstner
 
  Caoimhe Friel i arbeid
Alfa er designer og interiørarkitekt. Hun har valgt Kiilgården på Andenes som arbeidssted. Caoimhe som er tekstilkunstner, skal bo og arbeide i Galleri Hildreland i Bø. I fjor var det et liknende opplegg der to islandske fotokunstnere laget filmen «The Curious Case of Ainnes» og en filmanimatør fra Donegal viste animasjonsfilm i Bø. Begge brakte nye impulser til kulturlivet lokalt.

Gi noe tilbake
 
  Alfa Freysdóttir
Nettopp dette er bakgrunnen for denne satsingen som Vesterålen kulturutvalg gjennomfører med økonomisk støtte fra bl.a. Nordland fylkeskommune. Utvalget ønsker at oppholdene skal tilføre Vesterålen nye impulser og skape nye kontakter – forteller Eik Bugge som leder dette arbeidet. - Søkerne som får dekket både reise, kost og opphold, oppfordres til «å gi noe tilbake» og må beskrive dette i søknaden.

Reparasjonskafé
Alfa Freysdóttir skal arbeide med egne prosjekter, men inviterer også til et seminar i interiørdesign. I tillegge håper hun å få til en Repair Café, en reprasjonskafé der folk kan komme med gamle klær og gjenstander for å få nye ideer om bruk.

Bunadsbroderi
Tekstilkunstneren Caoimhe Friel vil studere nordlandsbunaden og la seg inspirere av broderiene. Selv uttrykker hun seg gjennom søm og tekstiler og vil tilby en tre timers workshop. - Jeg ønsker å dele mine kunnskaper og min entusiasme med folk lokalt, skriver hun i søknaden. Se eksempler
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no