Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
FILMAMBULANSEN

Utvalgte kommuner i Nordland får tilbud om filmkurs for ungdom i sommerferien.
Filmfokus Vesterålen og Nordnorsk Filmsenter kommer med prosjektet «Filmambulansen» til utvalgte kommuner i Nordland i sommerferien. Nylig ble dette tilbudet sendt ut til aktuelle kommuner.2.6.2014 - Margrethe Berntsen


Filmambulansen er et ambulerende verksted som skal gjennomføres sommeren 2014 i kommuner på Helgeland og i Nordre Nordland. Prosjektet tilbyr starthjelp til kommunene for å komme i gang med, eller videreutvikle filmarbeidet for barn og ungdom. Kurset går over 2 dager og har som mål å inspirere ungdom til å fortelle egne historier gjennom filmmediet. Filmambulansen består av to instruktører og nødvendig utstyr til å gjennomføre kursene. Kommunene må bidra med tilrettelegging og en liten egenandel.

Filmfokus Vesterålen, som er en del av Kultursamarbeidet i Vesterålen, har gjort gode erfaringer med sine filmkurs på IPad for ungdom. Nå ønsker Nordnorsk Filmsenter å prøve ut dette tilbudet i andre deler av Nord-Norge, og har derfor invitert Filmfokus Vesterålen til å bli samarbeidspartner i prosjektet. Med filmambulansen ønsker vi å vise at filmarbeid ikke lengre er så utstyrskrevende, og at terskelen for å starte med filmarbeid er blitt lavere med ny teknologi. Spesielt har det vært utfordrende å skape filminteresse blant jenter, noe vi ønsker å gjøre noe med gjennom dette prosjektet.

Kontaktperson: prosjektleder Filmfokus Vesterålen, Kolbjørn H. Larssen 950 36 625 (jobber også som lærer, så ikke hele dagen tilgjengelig) eller daglig leder Nordnorsk Filmsenter, Tor Vadseth 920 56 402.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no