Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fiskemel og fiolin
Den unge sortlandsfiolinisten Hugo Hilde skal i slutten av uka ha konsert på Island som ledd i samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island. Denne gangen står fôrfabrikken BioMar og fiskemelfabrikken Eskja sentralt i konsertopplegget som kalles «Rytmefôr».


23.6.2014 - emb


Næring og kultur
Eskja som ligger i Eskifjord eksporterer betydelige mengder fiskemel til BioMar. Ledelsen ved begge fabrikkene mener at unge musikere og lokalt næringsliv har stor nytte av å bli koplet sammen. Denne næringsmessige kontakten har også styrket kultursamarbeidet mellom de to regionene.

Flere konserter
Hugo skal være med på en offentlig konsert torsdag den 26. juni der fabrikkarbeiderne fra Eskja er spesielt invitert. Han spiller sammen med musikere som besøkte Vesterålen da «Rytmefôr» ble arrangert her i mars. Det er gitaristen Jón Hilmar Kárason og bassisten Thorlakur Ægir Ágústsson. Hugo skal også spille sammen med den unge gjestesolisten og saksofonisten Gardar Edvaldson som gjorde stor suksess da han spilte både på Myre, Sortland og i Bø under «Rytmefôr».

Fiolin fra 950 meter o.h.
Hugo Hilde gikk ut fra musikklinja i fjor vår og studerer for tiden ved Norges musikkhøgskole. Mange kjenner han som en meget dyktig og allsidig musiker. Under oppholdet på Øst-Island skal han også spille på en 950 meters fjelltopp under en vandrefestival (hvis været tillater det…) og ha innslag på festivalen Egilsstadir Jazz.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no