Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hugo Hilde spiller norske folketoner og sigøynermusikk på toppen av fjellet Godatind, 912 meter over Eskifjord på Øst-Island. Foto: Kulsam
Fiolintoner fra islandsk fjelltopp

Fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland spilte sist uke for rundt 60 publikummere i fjellstøvler og anorakk på fjelltoppen Godatind, 912 meter over Eskifjord på Øst-Island Med seg i fiolinkassen på ryggen hadde han sin østeriske fiolin fra 1789. I tillegg til topp-konserten opptrådte han fire ganger på Island.


1.7.2014 - emb


Unge talenter
 
  Hugo i samspill i Randulfssjöhus med Gardar Edvaldsson fra Eskifjord. Foto: Kulsam
Hugo bodde i Eskifjord der fiskemelfabrikken Eskja ligger. Fabrikken eksporterer betydelige mengder mel til BioMar på Myre. Direktøren tok for tre år siden initiativ til en musikerutveksling, gjerne med unge talenter, som fikk navnet Rytmefôr. Dette er fjerde gang musikere fra Vesterålen og kommunen Fjardabyggd spiller sammen. Siste gang var i mars da bl.a. den 20-årige saxofonisten Gardar Edvaldson deltok i konserter på Myre, Sortland og i Bø sammen med Tim Challman og Steinar Kjeldsen.

Aldershjem og krigsparade
Foruten soloinnslaget på fjellet Godatind deltok Hugo på konsert sammen med lokale musikere i det gamle, restaurerte sjøhuset, Randulfssjöhus der han spilte sammen med Gardar Edvaldson. Rundt 160 overvar konserten som sammen med innslaget på fjellet var ledd i en årlig vandreuke. Ellers spilte Hugo på aldershjemmet i Eskifjord, under en kulturparade knyttet til en krigsminnedag og han åpnet jazzfestivalen i Egilsstadir sammen med Gardar.

Trampeklapp
Bak Rytmefôr står Kultursamarbeidet i Vesterålen og Øst-Island kulturråd. Erik Bugge i Vesterålen regionråd forteller at Hugos spill vakte stor begeistring. Etter trampeklapp og tilrop måtte det hver gang ekstranumre til.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no