Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Barn og unge fra Øksnes som har deltatt i prosjektet: Signe Larsen, Mariell Pettersen, Daniel Pettersen, Oskar Enstad, Malin Haughom, Julianne Mortensen, Julian Mortensen, Lovise Ørnes, Marte Nordeng, Cathrine Evensen og Tea Jürgensen.
«Min kultur - mine røtter»
– barn i Øksnes med bidrag til et spennende nordisk kulturprosjekt og nordisk utstilling

Fredag 8. august kl 17:00 åpner utstillingen «Min kultur, mine røtter» på Museum Nord, avdeling Øksnes. Denne nordiske utstillingen av tekster, tegninger, malerier, foto og video laget av barn og unge er et resultat av et nordisk prosjekt som har pågått i nærmere to år. Fra Norge har en gruppe barn fra Alsvåg vært deltakere og bidragsytere. I tillegg har barn i Island, Færøyene, Grønland og Finland deltatt.


31.7.2014 - SMR


tadalafil generico prezzo

cialis generico
Ideen bak prosjektet har vært at barn og unge gjennom å arbeide med egne tekster og kunstuttrykk skulle få dypere forståelse av verdien av sin egen kultur. I 2013 ble det gjennomført to-dagers kunstworkshop for barna i alle deltakerlandene ledet av kunstner og prosjektleder Raija Pullinen fra Finland. Pullinen har deretter satt sammen bidragene fra barna til utstillingen «Min kultur, mine røtter», som nå har vært vist på Grønland, Island, Færøyene, og som skal vises på Museum Nord, avdeling Øksnes fra 8. – 27. august. Deretter skal utstillingen settes opp i parlamentsbygningen i Helsingfors, Finland i september. Prosjektet er finansiert av Nordisk Kulturfond og Finsk kulturfond.

Et viktig formål med utstillingen er at både barn og voksne skal få kjennskap til hvordan barn på tvers av grenser i nordiske land opplever sin kulturelle tilhørighet: Hva som er viktig og hva de er stolte av?
På utstillingen vil barn, unge og voksne i tillegg få anledning til å dele sine tanker om kulturelle røtter. Raija Pullinen vil være til sted under åpningen av utstillingen. Utstillingen åpnes av daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Vibeke Suhr.

Klikk her for å se plakat angående utstillinga

Hilde Johanne Hansen
Frivillig koordinator av opplegget i Øksnes
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no