Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
I midten lødingenværingen Ingeborg Olavsrud Anthonsen i dansegruppa under LungA. Foto: LungA
Vannkrig og kunst

Ingeborg Olavsrud Anthonsen fra Lødingen kom nylig tilbake fra kulturfestivalen LungA i Seydisfjord på Øst-Island. Hun er tilbakestrømmer og hadde reisestipend fra Kultursamarbeidet i Vesterålen for å delta. LungA er en stor ungdomskulturfestival som for noen år siden fikk en hederspris av det islandske kulturdepartementet.


27.8.2014 - emb


cialis generico costo

acquistare cialis con paypal read here
Inspirasjon
Hun forteller. – LungA er veldig sammensatt og spennende fordi den blander ulike kunstarter. Seydisfjord er idyllisk og en helt spesiell plass. Man får naturopplevelser, kunstopplevelser og inspirasjon. De som arrangerer festivalen legger virkelig hele sitt hjerte i gjennomføringen.

Stavanger og Oslo
Ingeborg spiller alt-saxofon og har gått på musikklinja på Sortland. Nå studerer hun musikkvitenskap ved Universitet i Oslo. Tidligere har hun studert jazzimprovisasjon på universitetet i Stavanger.

Vannkrig og kunst
På LungA deltar de unge i workshopgrupper fram til en stor forestilling. Ingeborg deltok i dansegruppa og forteller at festivalen besto av en herlig blanding av konserter, lek, vannkrig og massevis av kunstutstillinger.

Mange fra Vesterålen har vært der
En rekke ungdommer fra Vesterålen har deltatt på LungA opp gjennom åra. Scenekunstneren Katrine Strøm har vært der flere ganger med teatergrupper fra Dverberg. Åtte unge fra flere av vesterålskommunene deltok for noen år siden. Kontakten med LungA er resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no