Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Gitaristen Svanur Vilbergsson under forestillingen «Kanten er den nye midten» ved Egilsstadir i 2005. Han har hovedansvaret for konsertforestillingen under jubileumsmarkeringen der seks musikere fra Donegal, Øst-Island og Vesterålen deltar. Foto: Kulsam
Energi i Reykjavik

I slutten av oktober markeres 10 år med kulturutvekslinger mellom Vesterålen og Øst-Island i Nordens hus, Reykjavik. Direktøren tok selv initiativet til markeringen siden det var i dette kulturhuset kontakten mellom Vesterålen og Øst-Island ble etablert. Senere kom Donegal i det nordvestlige Irland med.


28.8.2014 - emb


xanax and weed erowid

xanax and weed brownies mablogs.azurewebsites.net
Grenseløs energi
 
  Kunstnerne Ingunn Moen Reinsnes og Mika Gaunitz Renard delar på utstillingen sammen med fem andre vesterålskunstnere. De hadde to ukes stipendopphold i Jensend hus, Eskifjord i 2013. Foto: Reisnes/Renard
Markeringen har fått tittelen «Grenseløs energi – kulturkontakt mellom ytterkanter». Den 23. oktober arrangerer Vesterålen kulturutvalg sammen med Øst-Island kulturråd en kulturkonferanse, en kunstutstilling og en konsertforestilling. Dagen etter blir det irsk aften på et utested i Reykjavik med ett av Donegals fremste band. Siste dag blir det konsert i Nordens hus med distriktsmusiker og pianist Sindre Myrbostad fra Sortland.

Nordisk konferanse
Konferansen skal formidle erfaringer og strategier fra samarbeidet satt inn i et nordisk perspektiv. Målet er å gi råd til andre som vil utvikle direktekontakt mellom ytterdistrikter langt borte fra hovedstedene. Det islandske kulturdepartementet og ambassaden vår i Reykjavik er medarrangører.

Femten kunstnere
Kunstutstillingen skal inneholde ett verk hver av kunstnerne fra Vesterålen og Øst-Island som har vært direkte involvert i samarbeidet. Til sammen er dette rundt femten kunstnere.

Seks musikere
 
  Sangartisten Ann-Iren Hansen deltar under konsertforestillingen sammen med cellisten Maja Bugge. Ann-Iren deltok på Rytmefôr i 2013 og Maja på "Kanten er den nye midten" i 2004 og 2005. Foto: Pressebilde
På konsertforestillingen deltar seks musikere fra de tre regionene som på forskjellige måter har deltatt i utvekslingene. Fra Vesterålen kommer sangartisten Ann-Iren Hansen og cellisten Maja Bugge. Hovedansvaret for konserten har gitaristen Svanur Vilbergsson som i 2012 og 2013 hadde konserter under Sommer-Melbu.

Forankring
Vesterålen kulturutvalg med utvalgsleder Jonni Solsvik i spissen har lagt et møte til Reykjavik og skal delta på markeringen. Erik Bugge i Vesterålen regionråd som fra norsk side har hatt ansvar for utviklingen av denne kontakten, forteller at 10-årsmarkeringen er ett av mange tiltak for å forankre samarbeidet.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no