Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Alfa Freysdóttir med reparasjonskafé på Andenes

I neste uke kommer den islandske designeren og interiørarkitekten, Alfa Freysdóttir til Vesterålen. Hun er tatt ut til et to ukers residencyopphold i Kiilgården på Andenes. Dette er ledd i et opplegg med arbeidsstipender for kunstnere som Vesterålen regionråd gjennom Kultursamarbeidet er i gang med. Senere i høst kommer en irsk tekstilkunstner til Bø.


17.9.2014 - emb


Nye impulser
Kultursamarbeidet i Vesterålen har i flere år gjennomført slike residencyopphold for islandske og irske kunstnere som ledd i regionrådets internasjonale samarbeid. De søker om opphold og en fagkomite nedsatt av Kultursamarbeidet velger ut. I år var det 22 søkere. Ett av målene for besøkene er at kunstnerne bringer nye impulser til kulturlivet i regionen og ønsker å gi noe tilbake. Alfa design Klikk her

Interiørdesign og reparasjonskafé
Alfa skal i løpet av oppholdet ha et seminar i interiørdesign for folk flest og arrangere en «Repair Café» eller Reparasjonskafé. Det vil si at andøyværinger kan komme med gamle klær og gjenstander til Kiilgården for å få nye ideer om bruk.

Vertskap
Alfa har vokst opp i Djupavogur på Øst-Island hvor hun returnerte etter flere års studier i San Fransisco. Det er første gang Vesterålen gjennom dette opplegget får besøk av en designer og interiørarkitekt. En vertskapsgruppe som består av Werner Johansen fra Andøy kommune, Kate Eliassen fra Kiilgården og billedkunstneren Bent Aune skal være kontaktpersoner for Alfa. Hun ankommer Andenes mandag kveld.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no