Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Caoimhe foran to av kunstverkene hun hadde laget under oppholdet. Broderiene er inspirert av Nordlandsbunaden. Hennes hovdeprosjekt under oppholdet var å studere broderiene i Nordlandsbunaden og la seg inspirere av dem. Foto: Kulsam
Vakker broderiutstilling

Tekstilkunstneren Coiomhe Freil fra Irland åpnet i går utstilling i Galleri Hildreland. Hun stilte ut kunstneriske resulter av to ukers arbeidsopphold. I tillegg fikk vi se en del det som var laget på broderiverkstedet Mark Making - Spor i stoff sist lørdag.


17.10.2014 - emb


claritin and pregnancy test

claritin and pregnancy
Kulturskjefen åpnet
 
  Kultursjef Katie Hanken åpnet utstillingen. Hun ovverrekker gaver fra Bø kommune til Caoimhe. Hun takket og sa at oppholdet hadde overskredet alle forventninger og at hun kommer tilbake! Foto: Kulsam
Kultursjef Katie Hanken åpnet utstillingen. Hun fortalte at dette var femte gang Ingrid Leven var vertskap for kunstnere gjennom Vesterålen regionråds residencyprogram. Dette er et tilbud som gis til kunstnere fra Donegal i Irland og Øst-Island. Det gir de som blir tatt ut, mulighet for å fordype seg i eget arbeid og få inspirasjon.

Mark Making
Hun minnet om at et annet mål som regionrådet har for disse oppholdene og som er at kunstneren gir noe tilbake til lokalsamfunnet. Coiomhe Freil ville tilby et broderiverksted. Hun kalte det Mark Making - Spor i stoff.
 
  Ett av resultatene fra broderiverkstedet. Foto: Kulsam
Det ble gjennomført med stor suksess sist lørdag med åtte deltakere. Både skisser og påbegynte broderier ble vist på utstillingen.

Flere broderiverksteder?
Kultursjefen sa til slutt at Caoimhe virkelig hadde gitt noe verdifullt tilbake til bø-samfunnet. Ingrid supplerte med at hun gjerne tok initiativ til arrangere slike broderiverksteder på Galleri Hildreland.

Residencyoppholdet har blitt mulig gjennom tilskudd fra Nordland fylkeskommune og Bø kommune.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no