Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Sindre Myrbostad i Nordens hus. Foto: Kulsam
Klassisk pianist i særklasse

Pianisten Sindre Myrbostad fra Sortland hadde sist søndag en konsertforestilling i Nordens hus i Reykjavik. Han spilte de 24 preludiene av den russiske komponisten Aleksander Skrjabin og hadde en levende fortelling knyttet til musikken. En av tilhørerne sa etter konserten at spillet og teksten gjorde et sterkt inntrykk på han. Konserten var den største opplevelsen under hele islandsturen. En klassisk pianist i særklasse!


28.10.2014 - emb


Eminent spill og fin tekst
 
  Sindre forteller om Skrjabins liv på en levende måte og åpner ørene for musikken. Foto: Kulsam
Sindre kaller forestillingen for Piano Solo in the Evening. Den har tidligere vært framført flere steder i Vesterålen. De 24 preludiene er en form for dagboknotater gjennom et langt og kontrastfullt liv. Dur- og moll-stemninger skifter. Han klarte med sitt eminente spill og fine tekst å åpne opp for den klassiske musikken på en helt ny måte. Dette er konsertkonseptet Sindre Myrbostad vil arbeide videre med. Vi gleder oss til neste gang!

Jubileumsavslutning
Konserten avsluttet markeringen av 10 års kultursamarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island på en fin måte. Tidligere i uka hadde det både vært konferanse, kunstutstilling og konsert med unge musikere. Også Donegal i Irland er med i samarbeidet. Fredag kveld var det en flott irsk aften med gruppa The Henry Girls på en kafé i Reykjavik.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no