Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Laterna Magica programmet

Velkommen til Laterna Magica 2014
Vi ønsker velkommen til den 23. Laterna Magica filmfestival. Hovedmålgruppen for festivalen er barn og ungdom, men også voksne er velkommen som publikum. Vi har mottatt rundt 50 filmer til årets filmkonkurranse.


7.11.2014 - Margrethe Berntsen


Les programmet her

I år er Klar tale tema for Laterna Magica. Publikum vil på forskjellige måter møte temaet under årets festival. Temaet er valgt med bakgrunn i Grunnlovsmarkeringen, hvor en viktig del av Grunnloven er at vi har ytringsfrihet i Norge. Med Klar tale ønsker vi og gi muligheten til å lage en film med et tema som engasjerer unge filmskapere, og som har et klart budskap.

 
  Programmet
En ny epoke i Laterna Magicas historie begynner, nå når vi i år inviterer til festival i Kulturfabrikken Sortland. Med mange ulike fasiliteter under samme tak, kan vi nå legge de fleste arrangement i festivalen til ett hus. Vi er spesielt stolte over at Kulturfabrikken Sortland har valgt å legge sin ungdomsåpning til nettopp regionens barne-og ungdomsfilmfestival.

Filmfesten er for mange høydepunktet i løpet av uka, og her deler vi ut priser til unge filmskapere. Vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow regissert av Eskil Asbjørnssønn.

Festivalen synes det er viktig å holde kontakt med unge filmskapere fra Vesterålen, som har flyttet fra regionen for og studere eller jobbe med film. Flere av disse filmskaperne begynte sin filminteresse gjennom Laterna Magica, og vi håper de kan inspirere dagens deltakere til videre satsning på film. Derfor inviterer vi til den tradisjonelle kortfilmaften.

I fjor satte været en stopper for arrangementet film i friluft. Vi håper at været skal bli godt nok til å arrangere det etter planen, men i år har vi en plan B ved dårlig vær.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no