Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rolf Gupta dirigerer kor og orkester. Han er en ettertraktet dirigent og har tidligere vært sjefsdirigent for Kristiansand symfoniorkester.
Hugo konsertmester i Mozarts Requiem

Godt over 100 musikere framfører søndag ett av musikkhistoriens hovedverker i Sortland kirke. Mozarts Requiem er årets førjulskonsert med musikklinjekoret, et forsterket Sortland strykeorkester og solister. Fire tilbakestrømmere er med i orkesteret. Fiolinist og tilbakestrømmer Hugo Hilde er engasjert som konsertmester.


10.12.2014 - emb


claritin and pregnancy test

generic claritin and pregnancy
For de døde sjelene
 
  Hege Monica Eskedal er en av de fire solistene. Hun synger sopranstemmen og har innstudert verket med musikklinjekoret.
Requiem er en messe for de døde sjelene. Mozarts skrev på verket da han lå på dødsleiet, men da han døde den 5. desember 1791, var det ikke ferdig. Det forelå imidlertid skisser og ideer til de fleste satsene. Utkastene ble bearbeidet av noen av hans elever og venner. Messen fremstår som et helstøpt verk som de fleste musikkelskere har et helt spesielt forhold til. Begrepet Requiem stammer fra det første ordet i messeteksten og betyr ro eller hvile.

Solister
De fire solistene er Hege Monica Eskedal, Astrid Nordstad,ver Johnston og Eirik P. Krokfjord. Hege Monica er sopransolist og har gjennom årene hatt en rekke store solistoppgaver.
 
  Hugo Hilde studerer ved Norges musikkhøgskole og er engasjert som konsertmester. Her på toppen av et islandsk fjell der han spilte for turgåere i sommer.
Altstemmen synges av Astrid Nordstad. Hun er nyutdannet fra Norges musikkhøgskole og har hatt konsertoppdrag flere steder i landet. Tenoren Oliver Johnston er fra London og studerer for tiden ved The Royal Academy der han følger operaprogrammet. Eirik P. Krokfjord som synger basstemmen, avsluttet i år masterstudiet ved Norges musikkhøgskole.

Ettertraktet dirigent
Rolf Gupta dirigerer kor og orkester. Han har bl.a. vært sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkerster og er en svært ettertraktet dirigenter.

Mange tilbakestrømmere
I tillegg til Hugo er Cecilie Husevåg, Maren Nygård og Oda Gihle Hilde, alle tre fiolin engasjert med støtte fra Kultursamarbeidet i Vesterålen som tilbakestrømmere. De hjemvendte tilbakestrømmerne Guro Gaarder Stigen og Rasmus Johansen, begge bass, Oda Dyrnes, cello, Mats Vangen, klarinett og Håkon Kristiansen, slagverk er også med i det forsterkede orkesteret.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no