Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
The Henry Girls skapte en stemning på Cafe Rosenberg i Reykjavik under 10-årsmarkeringen for kultursamarbeidet med Øst-Island som gjorde at ordføreren i Andøy, Jonni Solsvik som leder Vesterålen kulturutvalg, umiddelbart inviterte dem for å holde konserter i Andøy og yttersida av Vesterålen. Foto: Pressebilde
Suksessfullt irsk jenteband besøker Vesterålen

Den irske gruppa The Henry Girls skal ha konserter i Vesterålen i mars, uka før påske. Det er en velrennomerte gruppe i Irland som har turnert i Europa og i USA. Andøy kommune med ordføreren i spissen har invitert dem til å holde konserter i Andøy og to andre steder etter å ha opplevd dem i Reykjavik.


29.1.2015 - VS


10-årsmarkering
The Henry Girls deltok under 10-årsmarkeringen av kultursamarbeidet mellom Vesterålen, Øst-Island og Donegal i Reykjavik som kulturutvalget i Vesterålen regionråd sto bak. De gjorde stor suksess på en overfylt Cafe Rosenberg.

Langs ytterkanten
Nå har de norgespremiere med konsert i HISNAKUL på Andenes der det også planlegges elevkonsert med gruppa i den nye skolen. Deretter går turen til Bø og Øksnes. Konsertserien inngår i en tenkning rundt Golfstrømmen som inspirasjonskilde. Denne varme havstrømmen knyttet geografiske ytterkanter i dette nordlige havområdet sammen. The Henry Girls kommer selv fra det lille stedet Malin lengst nord i Irland.

Bandet
The Henry Girls består av Karen, Lorna og Joleen McLaughlin. De spiller tradisjonell irsk musikk iblandet pop, folk og roots. De synger og trakterer gitar, tangenter og keltisk harpe.
Les mer på VOL/Andøyposten
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no