Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Iver Jensen
Filmskaper Iver Jensen til Island

Denne helgen reiser filmskaper Iver Jensen til Island for å caste til sin nye kortfilm «We remember moments». Med seg på turen har han prosjektleder i Filmfokus Vesterålen, Kolbjørn Hoseth Larssen. Filmprosjektet er et resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Eything på Nordøst-Island.


4.3.2015 - VS


amlodipin

amlodipin teva oscarsotorrio.com
Iver Jensen er en ung filmskaper fra Hadsel. I Vesterålen er han kjent for å lage animasjonsfilmer med Lego, og ivrig deltaker i filmkonkurransen Laterna Magica. Han har vunnet mange Laterna Magica-priser i lag med sin bror. Nå tar Iver steget videre og skal lage en profesjonell kortfilm.

Som et resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Eything, ble det i 2013 etablert kontakt mellom ungdomsfilmmiljøet på Rosenborg i Akureyri og ungdomsfilmmiljøet i Vesterålen. I Akureyri har de etablert en filmfestival kalt Stulli, mens i Vesterålen har vi filmfestival Laterna Magica og prosjektet Filmfokus Vesterålen.

3 ungdommer og en reiseleder fra Akureyri besøkte Laterna Magica 2013. De unge filmskaperne fra Island fikk mulighet til å møte noen av våre unge filmskapere, blant annet Iver Jensen. I dette møte oppstod ideen om å spille inn en kortfilm på Island. I mellomtiden har Filmfokus Vesterålen bistått Iver Jensen med å realisere prosjektet.

Med støtte fra Springbrettmidler fra Nordnorsk filmsenter og prosjektstøtte og veiledning fra Filmfokus Vesterålen, skal nå Iver Jensen gjennomføre en profesjonell filminnspilling, bl.a. med hjelp fra Deadline Media på Sortland. Denne helgen besøker Iver Jensen og Kolbjørn Hoseth Larssen filmmiljøet i Akureyri. Et av målene med turen er å caste for kortfilmen. Planen er å spille inn kortfilmen inn på Island i løpet av sommerferien.

En hjemmeside hvor man kan følge filmprosjektet er etablert.

Følg filmprosjektet her
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no