Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Energi mellom ytterkanter

I midten av april inviterer Kultursamarbeidet i Vesterålen til diskusjon om videre internasjonalt kultursamarbeid. Alle som har deltatt i utvekslingene med Øst-Island og Donegal i nordvestlige Irland er invitert til et strategiseminar som har fått navnet «Energi mellom ytterkanter».


27.3.2015 - Margrethe Berntsen


Nye ideer og arbeidsmåter
Målet for seminaret er å få innspill til hvordan man kan arbeide videre på bakgrunn av de langt over hundre utvekslingene som er gjennomført, og få fram nye ideer. Det blir innslag med irsk og islandsk musikk.

Mellom ytterkanter
Seminaret er en videreføring av en internasjonal konferanse som ble arrangert i høst i Reykjavik og som markerte ti år med samarbeid mellom Øst-Island og Vesterålen. På konferansen var deltakere fra Island, Færøyene, Irland, Grønland og Vesterålen. Den hadde overskriften «Grenseløs energi – Kultursamarbeid mellom ytterkanter». Flere av hoved innlederne under konferansen skal ha innlegg på seminaret Kultursamarbeidet nå arrangerer i Vesterålen. Det er utvalgsleder Jonni H. Solsvik, kulturleder Signý Ormarsdóttir fra Øst-Island og tidligere daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Erik Bugge.

Energiske innspill
Det blir også energiske innspill fra fire som har vært involvert i samarbeidet. Det er en kunsthåndverker, en musiker, en fungerende direktør og en filmskaper. Daglig leder for Kultursamarbeidet, Vibeke Suhr, forteller om utvekslingsplanene for 2015. Seminaret arrangeres i samarbeid med RKK.

For spesielt inviterte: Meld deg på her
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no