Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Instruktørene Henning og Synne med Filmambulansen 2014
Filmambulansen på veien i sommer

Filmfokus Vesterålen kjører prosjektet "Filmambulansen" i sommer på oppdrag for Nordnorsk Filmsenter. Filmambulansen skal besøke kommuner i Nordland og Troms. Invitasjon til kommunene er nå sendt ut.


6.5.2015 - VS


Filmambulansen er et ambulerende verksted som skal gjennomføres sommeren 2015 i kommuner i Nordland og Troms. Prosjektet tilbyr starthjelp til kommunene for å komme i gang med, eller videreutvikle filmarbeidet for barn og ungdom. Kurset går over 2 dager og har som mål å inspirere ungdom til å fortelle egne historier gjennom filmmediet. Filmambulansen består av to instruktører og nødvendig utstyr til å gjennomføre kursene. Kommunene må bidra med tilrettelegging og en liten egenandel.

Filmfokus Vesterålen, som er en del av Kultursamarbeidet i Vesterålen, har gjort gode erfaringer med sine filmkurs på IPad for ungdom. Vi ble derfor forespurt om å gjennomføre Filmambulansen sommeren 2014. Da gjennomførte vi 8 kurs på Helgeland og Nordre-Nordland. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra kommunene og deltakere.

Med filmambulansen ønsker vi å vise at filmarbeid ikke lengre er så utstyrskrevende, og at terskelen for å starte med filmarbeid er blitt lavere med ny teknologi. Spesielt har det vært utfordrende å skape filminteresse blant jenter, noe vi ønsker å gjøre noe med gjennom dette prosjektet.

Kontaktperson: prosjektleder Filmfokus Vesterålen, Kolbjørn H. Larssen 950 36 625 (jobber også som lærer, så ikke hele dagen tilgjengelig). Evt. kontakt daglig leder i Kultursamarbeidet, Vibeke Suhr, 76 11 15 00
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no