Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Frid Halmøy
Tilbakestrømmere til Nordøst-Island

Frid Halmøy, Mariell Amelie Lind Hansen og Åshild Pettersen fra Vesterålen skal delta i et tilbakestrømsprosjekt på Nordøst-Island.


2.6.2015 - VS


progesterone fiv

progesterone basse francescodiaz.azurewebsites.net
Gjennom kontaktavtalen som Vesterålen kulturutvalg har inngått med Eything kulturråd, skal vi bl.a. tilrettelegge for kontakt mellom kreative unge fra de to regionene. Tilbakestrømmere fra Vesterålen er derfor invitert til Island for å jobbe i et felles prosjekt med tilbakestrømmere fra Nordøst-Island. Ideen om å holde kontakt med unge kunstnere som har flyttet ut av regionen, har Eything kulturråd «stjålet» fra Vesterålen, og på Island kaller de prosjektet «Aftur heim».

Etter initiativ fra to tilbakestrømmere fra Nordøst-Island, skal det i midten av juni gjennomføres et kulturprosjekt kalt «Vistaskipti» på Nordøst-Island. Deltakere i prosjektet er tilbakestrømmere fra Norge og Island. De unge kunstnerne skal reise rundt i regionen for å hente inspirasjon, samtidig som de skal produsere en forestilling. Forestillingen skal presenteres på festivalen Sólstöðuhátíð i en liten by kalt Kópasker på slutten av oppholdet.

Etter søknad har prosjektet «Vistaskipti» valgt ut tilbakestrømmer Frid Halmøy, Mariell Amelie Lind Hansen og Åshild Pettersen til å delta i prosjektet. Prosjektet vil foregå i perioden 14.-22. juni, og er støttet av Norsk kulturråd gjennom Norsk-Islands kulturfond.

 
  Åshild Pettersen. Foto: Ingerid Jordal
 
  Mariell Amelie Lind Hansen
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no