Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kontaktperson i Djupivogur, Erla Dora Vogler som er kultursjef og Vibeke Suhr, daglig leder i Kultursamabeidet. Ved "Eggene i Gledivik"
Kontaktreise til Øst-Island

Som en oppfølging av samarbeidsavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og kultursamarbeidet på Øst-Island, har daglig leder vært å besøkt samarbeidspartnere på Øst-Island. Reisens formål var å følge opp noen av samarbeidsområdene, og planlegging av videre kultursamarbeid mellom regionene.


29.6.2015 - VS


 
Daglig leder i Kultursamarbeidet i Vesterålen, Vibeke Suhr, besøkte Djupivogur, en liten fiskelandsby. Djupivogur vil ta i mot kunstnere og kulturarbeidere fra Vesterålen som får det årlige reise- og arbeidsstipendet som Kultursamarbeidet lyser ut. Vibeke Suhr var her på befaring, og for å knytte kontakter med de nye samarbeidspartnerne. En annen forbindelse mellom dette stedet og Vesterålen, er at det er fra dette området kunstneren Sigurdur Gudmundsson er fra, kunstneren som har Skulpturlandsskap Nordlands "Havsøye" på Sortland. I Djupivogur har kunstneren utendørskunsten "Eggene i Gledivik".

De tre regionene Donegal, Øst-Island og Vesterålen jobber med en EU-søknad. Denne ble også diskutert under oppholdet på Øst-Island. Målet er å søke EU-penger høsten 2015.

 
Vibeke Suhr besøkte også vandrefestivalen i Fjardabyggd. Dette er en vandrefestival som kombinerer kultur og natur, og som har inspirert oss til å etablere "Kul Tur" som arrangeres for første gang i september 2015. Dette skal også være en festival som kombinerer kultur og natur. Daglig leder deltok bl.a. på en 8 timers vandring fra Eskifjordur til Reydarfjordur. Turen fulgte sporene til en krigshistorie fra 1942, så her fikk vi både natur og kulturhistorie.

Takk til Signy Ormarsdottir, daglig leder for kultursamarbeidet på Øst-Island, som var vertskap for kontaktreisen på Øst-Island.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no