Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Galleri Hildreland
Tildeling av Artist in residency Vesterålen

To kunstnere fra Island og Irland har fått tilbud om 14 dagers arbeidsopphold i Andøy og Bø gjennom Kultursamarbeidets internasjonale samarbeid. Sarah Lewtas fra Irland og Gréta Ósk Sigurðardóttir fra Island er valgt blant 27 søkere. Begge kunstnerne kommer til Vesterålen i høst.


2.7.2015 - VS


 
  Gréta Ósk Sigurðardóttir
Gréta Ósk Sigurðardóttir er grafiker og bor like sør for Egilsstadir på Øst-Island. Hun skal bo og arbeide i Galleri Hildreland i Bø. Gréta ønsker å la seg inspirere av naturen og møte med menneskene i Bø, og håper på lengre sikt å kunne lage en utstilling.

Sarah Lewtas bor i Dunlewey, en liten landsby på vestsiden av Donegal. Hun har valgt Kiilgården på Andenes som arbeidssted. Sarah har startet på et arbeid hun kaller «Armory», en samling av staver eller tryllestaver. I Vesterålen vil hun starte på arbeidet med å lage en ny stav til samlingen.

Artist in Residency Vesterålen er støttet av Nordland fylkeskommune, og vi er en del av fylkeskommunens nettverk og satsning på kunst. Målet er å tilføre nye impulser og skape nye kontakter. Gjennom ordningene får søkerne dekket reise, kost og opphold. Kunstnerne oppfordres til å «gi noe tilbake» til Vesterålen, slik som f.eks. workshop, forelesning, visning eller lignende under sitt opphold.
 
  Sarah Lewtas 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no