Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Irlandsk kunstner på Artists in Residency opphold på Kiilgården, Andenes

Den irske kunstneren Sarah Lewtas har kommet til Vesterålen. Hun er tatt ut til et to ukers residencyopphold i Kiilgården på Andenes. Dette er ledd i et opplegg med arbeidsstipender for kunstnere som Vesterålen regionråd har gjennom Kultursamarbeidet. Senere i høst kommer en islandsk kunstner til Bø.


5.10.2015 - Margrethe Berntsen


Nye impulser
Kultursamarbeidet i Vesterålen har i flere år gjennomført slike residencyopphold for irske og islandske kunstnere som ledd i regionrådets internasjonale samarbeid. De søker om opphold og en fagkomite nedsatt av Kultursamarbeidet velger ut de som får komme på opphold. I år var det 27 søkere. Ett av målene for besøkene er at kunstnerne bringer nye impulser til kulturlivet i regionen og de tilreisende kunstnerne ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

 
Kunstprosjekt
Sarah skal jobbe med et av sine kunstprosjekt kalt «The armory» som er en samling av staver/stokker, under sitt opphold her. På slutten av oppholdet sitt skal hun ha et arrangement der hun forteller om sitt arbeid med dette kunstprosjektet.

Vertskapsgruppe
Sarah kommer opprinnelig fra England, men bor i Dunleway i Irland og har kunstutdannelse fra
St. Martins College, London. En vertskapsgruppe som består av Margrethe Berntsen ved Kultursamarbeidet i Vesterålen, Sindre Wolf og Marit S. Nordheim fra Andøy kommune og billedkunstneren Bent Aune skal være kontaktpersoner for Sarah under hennes opphold.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no