Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Beate Heide fikk stipend til Øst-Island

Frilansjournalist Beate Heide, opprinnelig fra Andøy, har fått tildelt reise- og oppholdsstipend for 2008 til Øst-Island fra Gunnar Gunnarsson Institutt. Hun er den åttende fra Vesterålen som mottar slikt stipend. Ordningen startet i 2004 og er ledd i kultursamarbeidet som er i gang mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.


3.9.2007


benadryl pregnancy dosage

benadryl and pregnancy second trimester click
Beate Heide som nå bor på Stokmarknes, forteller at hun bestandig har vært fasinert av nordområdene. I stipendperioden vil hun arbeide med to separate ideer som henger sammen. Den ene er litterær og den andre journalistisk. Hun ønsker å gå tilbake og se på bosetting i vikingtiden fra Vesterålen til Island og skrive artikler om dette. I tillegg har hun planer om å skrive en barnebok med tilknytning til Island. Kultursamarbeidet dekker reise t/r Vesterålen - Øst-Island, gratis opphold i tre uker og noe kostpenger.

 
  Frilansjournalist Beate Heide, opprinnelig fra Andøy, nå bosatt på Stokmarknes.
Beate skal bo tre uker i kultursenteret Skriduklausturs residensleilighet ved byen Egilsstadir. Kultursamarbeidet i Vesterålen har en fire-årig avtale med Gunnar Gunnarsson Institutt som eier senteret. I fjor bodde fotografen Ove Aalo der. Han har nå en fotoutstilling i senteret. Om noen uker reiser billedkunstneren Aino Grib til Skriduklaustur for et tre-ukers stipendopphold. 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no