Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Teatervandringen ble avsluttet med sang og bryggedans på Ongsmaløya. I front: Henrik Rødsand
Historisk teatervandring i Nyksund

Der hvor ingen skulle tru at nokon kunne spille teater... På fortellerfestivalen sist helg bød teaterlaget UL Nybrott opp til historisk teatervandring med hele Nyksund som scene. Publikum ble guidet gjennom været med forfalne bygninger, vær og hav som sterke kulisser.


6.9.2007


 
  "Salg av tørrfisk mellom fiskekjøper Jon Pettersen og russeren Ivan Lijanov".
Jarle Meløy forteller fra pomorhandelen
Stykket ønsket å vise flere sider ved stedet, både det vakre og det vanskelige ved bygda ytterst i havgapet. -De koinn ikkje vore værre neri værre " sa skuespiller Jarle Ragnar Meløy "- nu når eiendomsmægler`n har kommi, e de e stor fare for at autismen ferrsvinn fra Nøkksund!"

Vandringa ble ledet av guiden Anita, spilt av Susanne Pettersen og bygdeoriginalene Bremser`n og blander`n spilt av henholdsvis Brynjar Pettersen og Jarle Ragnar Meløy. "Marianne Meløy og regional sceneintruktør Hanne H. Kvaal sto for regi og instruksjon.

Alt fra pomorhandel til bygdesladder mellom nabokjærringer ble visualisert, til latter og gjenkjennelse fra publikum. Jarle Meløy Senior spedde på med historiske fakta underveis. Vandringen ble avsluttet med sang og bryggedans på Ongsmaløya.

Daglig leder for RKK (Regionalt kompetansekontor), Hilde Hansen takket Jarle Meløy spesielt etter forestillingen og fortalte at den var en gave til han. Jarle hadde i sin tid ideen til IKK, som senere ble RKK. I år feirer RKK 20-års jubileum, og Kompetanseutvalget valgte derfor å hylle idemakeren med en teaterforestilling hvor han selv kunne spille en rolle.

 
  Brannen i 1934 illustrert med teatertablå
Dette er andre gang det arrangeres fortellerfestival i Nyksund. Festivalen er ledd i prosjektet Kunst- og kulturstrøm Øksnes og er komiteens hovedprosjekt dette året. Opplegget var stort og mangfoldig og skapte stor begeistring hos publikum. Arrangørene fikk mye ros både fra publikum, ordfører og presse. Fortellerfestivalen i Nyksund er forhåpentligvis kommet for å bli og en stor berikelse for kulturlivet i Vesterålen!
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no