Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fort Dunree foran området der utstillingsforestillingen skal skje (Foto: Erik Bugge)
Vesterålskunstnere i Irland

Ingrid Larssen fra Hadsel og Oili Puolitaival fra Sortland deltar i en internasjonal kunstworkshop på halvøya Inishawen lengst nordvest i Irland. Prosjektet har overskriften Edge: Centering som henspeiler på at kanten eller ytterkanten gjøres til et kunstnerisk sentrum. Ansvarlig for gjennomføringen er kunstinstitusjonen Artlink i samarbeid med Vesterålen kulturutvalg og Østisland kulturråd.


24.9.2007


 
  Billedkunstner Oili Puolitaival og daglig leder for kunstinstitusjonen Artlink, Mhairi Sotherland på utkikk etter et passende sted for plassering av en kunstnerisk installasjon. (Foto: Erik Bugge)
Ingrid og Oili ankom for ti dager siden til Irland. De er sammen med fire andre kunstnere, to fra Øst-Island og to fra Irland. Disse arbeider med foto, bilde, lyd og installasjoner. Workshopen skal munne ut i en utstillingsforestilling onsdag formiddag. Det skjer ved Fort Dunree som er et gammelt festningsområde med utsyn mot Atlanterhavet der det er både moderne utstillingslokaler og egnede uteområder. Dunree betyr på gelisk nærmest «helt i utkanten».

Edge: Centering er et prosjekt som inngår i Vesterålen regionråds internasjonale kultursatsing og er det første konkrete resultat av trekantsamarbeidet
 
  Smykkekunstner Ingrid Larssen syr meter-lange «smykker» i strie inspirert av et 3 000 år gammelt byggverk i Donegal, nordvest i Irland. (Foto: Erik Bugge)
Vesterålen – Øst-Island – Donegal fylke. Igjen er Golfstrømmen et sammenbindende element både som naturfenomen og inspirasjonskilde.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no