Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Representanter for fylkesadministrasjonen og fylkesmuseet i Donegal, Øst-Island kulturråd og Vesterålen kulturutvalg var sist uke samlet i nordvestlige Irland for å diskutere fremtidig trekantsamarbeid Donegal – Vesterålen – Øst-Island. Nederst til høyre, daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Erik Bugge. (Foto: Signý Ormarsdóttir)
Kultursamarbeid mellom Vesterålen, Island og Irland

Representanter for Donegal fylke, Kultursamarbeidet i Vesterålen og Øst-Island kulturråd møttes sist uke i fylkessenteret Letterkenny i Nordvest Irland. Et fremtidig trekantsamarbeid var tema for møtet. Det hadde bakgrunn i at både Vesterålen og Øst-Island, som i tre år har hatt en kulturutvekslingsavtale, ønsker å utvide samarbeidet til å gjelde en tredje region i atlanterhavsområdet.


24.9.2007


Kystkultur og moderne kunst
Møtet ble arrangert samtidig med den ti-dagerlange kunstworkshopen Edge: Centering der to kunstnere fra Donegal, Vesterålen og Øst-Island deltar.

Det var stor enighet om å bygge opp samarbeidet skrittvis med økonomiske midler fra alle tre regionene. Målet er imidlertid å få til et EU-støttet prosjekt fra 2009 der kystkultur knyttet opp mot moderne kunstneriske uttrykk i de tre regionene står i sentrum. Golfstrømmen vil være en sentral metafor og inspirasjonskilde.

Museumstreff i Irland
De regionale museene vil stå sentralt i et fremtidig EU-prosjekt. Derfor reiser Museum Nord og Øst-Island museum til Irland denne uka etter invitasjon fra Donegal fylkesmuseum. Museumslederne ved Sortland museum og Vesterålsmuseet, Åsa Elstad og Geir Remen skal sammen med kollegene fra Donegal og Øst-Island besøke museer i den tradisjonsrike Donegal-regionen. Fremtidig samarbeid vil være et sentralt tema.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no