Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hovedrolle for Kristin

Scenekunstner Kristin Aafløy Opdan fra Sortland spiller hovedrollen i stykket Gokk som settes opp på Sogn og Fjordane teater 23. november. Det er skrevet av Maria Tryti Vennerød. Prosjektet har tatt form i tett samspill mellom scenekunstnerne, i en prosess som har spent seg over tre år. Kristin er med i regionrådets prosjekt Tilbakestrøm og har utdannelse fra London. De siste årene har hun bodd i Oslo.


24.10.2007


 
  Kristin på scenen i «Og så må jeg videre ...», Sortland kino, oktober 2005.
Gokk er både et prosjekt, en teatergruppe og ei forestilling. Prosjektet har tett utgangspunkt i scenekunstnernes forhold til distrikts-Norge, og har en handling på flere plan. Hva er distrikts-Norges vilkår i dag? Hvordan forholder Prosjekt Gokk seg til distrikts-Norge? Og omvendt? Prosjekt Gokk har selv vokst opp på ulike små steder i Norge, men bor nå i Oslo. Tema som hjemreise, fraflytting og tilhørighet ligger i bunnen gjennom hele stykket.

Kristin forteller selv at stykket tar opp spørsmål som ble belyst i tilbakestrømsforestillingen «Og så må jeg videre ...» som markerte avslutninga på det regionale prosjektet Kulturløft Golfstrømmen. Det var en konsertforestilling med Vesterålen storband og trompetisten Eirik Steinsvik der Kristin hadde hovedrollen sammen med sangeren Geir Arne Andreassen. Ida Vik sto for regien.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no