Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Bø ungdomsskole ble under filmfesten i fjor kåret til årets filmskole for stor aktivitet på filmfronten Foto: Kultursamarbeidet
Mange filmer til LATERNA MAGICA

LATERNA MAGICA, årets film- og videodager i Vesterålen, går av stabelen fra 19. til 25. november i år. Et høydepunkt er filmfesten midt i uka der vinnere i tre klasser skal kåres. Tjue filmer laget av unge vesterålinger er sendt inn til årets filmkonkurranse. Kultursamarbeidet i Vesterålen som står bak konkurransen, er svært fornøyd med antallet og spesielt glad for at ungdom fra fem av de seks kommunene stiller med filmer.


8.11.2007


Titlene på filmene antyder stor bredde. Man kan bare gjette seg til hva slags spennende fortellinger som skjuler seg bak titler som Batman og bøllene, Gal av lengsel, The teaparty, Gutten som giftet seg med huldrejenta, Vennskap, Megaboyz - If I let you go og Sult.

Flere av filmene er laget på skolen, mens andre er produsert av små grupper på fritida eller av egne «filmselskaper» bestående av unge regissører og produsenter helt ned til 13 år.

Det er i år for første gang tre klasser: 10 - 13 år, 14 - 16 år og 17 - 20 år. En jury er nå i gang med å nominere filmer. En vinner i hver av klassene blir utpekt og får premie. Ofte utdeler juryen også en spesialpris i tillegg til at Ungdommens favorittpris blir kåret. På den store filmfesten onsdag 21. november i Sortland kino vises klipp fra samtlige filmer som er sendt inn.

Last opp programmet for Laterna Magica 2007
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no