Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra innøving til Lofast-åpninga med elever ved Strønstad skole Foto: Svein Spjelkavik
Lofast binder regionene sammen - siste innspurt før åpninga

1. desember åpner fastlandsforbindelsen til Lofoten av HM Dronning Sonja. Arbeidet med vegprosjektet er i rute. Siste hånd legges nå på «skulderpynting» og rekkverk langs vegen samt montasje av lys og teknisk utrustning i Sørdalstunnelen. Sikkerhetssystemet i alle tunnelene testes fram til åpningsdagen. Planlegginga av åpningsarrangementet, som vi ønsker blir en folkefest, går nå inn i sluttfasen. Nå gjenstår øvinger og detaljer som må på plass før den store dagen.


8.11.2007


Folkefest
Rundkjøringa i Gullesfjordbotn er valgt til åpningssted. Fastlandsforbindelsen til Lofoten gir folk i landsdelen et nytt knute- og møtepunkt nettopp der de 4 vegene fra 4 kommuner møtes. Åpningsarrangementet symboliserer sammenbinding av regionene, - samarbeid både når det gjelder næring, transport, turisme og ikke minst kulturelt.

 
  Hovedkomiteen for åpningen av Lofast
Hele åpninga bærer preg av dette når 4 kommuner i 3 regioner samarbeider. 200 elever fra 4. - 7. klasse fra Kvæfjord i nord til Flakstad i sør skal være med på åpninga i Gullesfjordbotn. Med bidrag fra «Den kulturelle skolesekken» gjennomføres det kulturelle verksteder i skoletida som avsluttes med åpningsseremonien. Sammen med elevene medvirker kunstnere på flere felt; nyskrevet musikk av Ola Bremnes, lyddesign av Alexander Rydland Hansen fra Andøy, folkesang av Sigrid Randers Pehrson fra Sortland, Leif Egil Andreassen fra Lofoten på fele og joik av Anja Storelv fra Skånland i Troms (nå Sverige). I tillegg bidrar turlag fra Lofoten, Vesterålen og Harstad. Regien for det hele har Svein Spjelkavik fra Vesterålen.

Grøtfest og festforestilling
Folkefesten fortsetter på Svolvær torg, med grøtfest og fyrverkeri. Kl 15:00 vil HM dronning Sonja delta når julegrana tennes. Festen fortsetter med stor festforstilling i Kong Øysteins hall i Kabelvåg kl 17:30. Her videreføres «tråden» fra Gullesfjorden, hvor kulturutøvere fra hele området serverer kulturelle godbiter. Det blir symfoniorkester og brassband, klassisk sang og rock, sirkus og revy, for å nevne noe. Hele forestillinga er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Lødingen, Kværfjord, Hadsel og Vågan og kulturkrefter i tre regioner. Lill-Janne Legård har regien og Randi Lervik er produsent

Transport til Gullesfjordbotn
Trafikkavvikling og parkering i åpningsområdet er en utfordring. Inviterte gjester vil bli fraktet med buss. Statens vegvesen oppfordrer alle busselskap i regionene til å sette opp busser til alle som vil delta på åpningsarrangementet. Busser fra Lofoten til åpningsarrangementet vil få anledning til å kjøre på nyvegen (E10) til åpningsstedet.

 
(Pressemelding fra Statens vegvesen)
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no