Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Gerdi Schelderup og Joacim Calmeyer har hovedrollene i Solveig K. Melkeraaens novellefilm, Bortreist for anledningen
Novellefilm av Solveig Melkeraaen

Under LATERNA MAGICA i neste uke blir det førvisning av Solveig S. Melkeraaens første halvtimes novellefilm, Bortreist for anledningen på Sortland Hotell. Filmen skal ha premiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar, men Kultursamarbeidet i Vesterålen har fått anledning til vise filmen først.


13.11.2007


Bortreist for anledningen handler om hvor viktig verdighet er for oss mennesker. Vi møter et gammelt ektepar som danser brudevals i sitt eget rike der ute mot havet, lykkelig uvitende om hva fremtiden bringer. I hovedrollene finner vi kjente norske skuespillere som Gerdi Schelderup og Joacim Calmeyer. Filmen ble spilt inn på Stø i sommer.

 
  Solveig S. Melkeraaen
Solveig S. Melkeraaen er opprinnelig fra Øksnes og med i prosjektet Tilbakestrøm. Hun er utdannet regissør og har laget filmer som er vist på NRK og TV2. Flere av hennes dokumentar- og kortfilmer har deltatt på en rekke festivaler i inn- og utland. Bortreist for anledningen, er støttet av Norsk filmfond som ønsker å stimulere unge, begavede filmskapere til å lage novellefilm og etter hvert kanskje helaftens spillefilmer. Både Solveig og manusforfatter Ravn Landesskog blir til stede på førvisningen 20. januar.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no