Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Tema for årets Laterna Magica er Action. Dette har gruppa som er ansvarlig for det store showet onsdag under filmfesten tatt på alvor. Fra venstre Henning Benum og Eivind Sundbø fra bandet Gaffa (Ivan Josefsoen og Thomas Toften var ikke tilstede), Tone Malina Brustad, som skal være konfransier sammen med Kathinka Margrethe Jørgensen. Til høyre Hanne Høgholen Kvaal, sceneinstruktør i Vesterålen og ansvarlig for regien.
LATERNA MAGICA 2007

Neste uke går LATERNA MAGICA av stabelen. For første gang er det et samarbeid med Ny Musikk Uka, noe som preger programmet på flere måter. Dessuten blir det en forvisning av novellefilmen Bortreist for anledningen av Solveig S. Melkeraaen fra Øksnes. Det blir også offisiell premiere på filmen Nautisk Mil av Torfinn Iversen fra Sortland. Ellers får over 2 000 barn og unge se film i Sortland kino denne uka.


16.11.2007


Filmene av Solveig S. Melkeraaen og Torfinn Iversen er spilt inn i Vesterålen. En rekke statister og lokale skuespillere deltar. Under visninga av Bortreist for anledningen er både Solveig S. Melkeraaen og manusforfatter Ravn Lanesskog til stede. Til premieren på Nautisk mil har kultursamarbeidet i Vesterålen som sammen med Sortland kommune står bak festivalen, invitert både manusforfatter Torfinn Iversen og hovedrolle-innhaver Jarle Gundersen.

Hele 20 filmer er sendt inn til film- og videokonkurransen i år. Man finner spennende titler som Batman og bøllene, Gal av lengsel, The teaparty, Gutten som giftet seg med huldrejenta, Vennskap, Megaboyz – If I let you go og Sult. Alle bidragene blir vist i utdrag på filmfesten onsdag 21. november som er ukas høydepunkt.

Et tema under Nu Musikk Uka er i år filmmusikk. Det blir bl.a. vist filmer lydsatt av elever fra musikklinja. Filmene som skal lydsettes, var alle blant de nominerte til fjoråerets LATERNA MAGICA. To av dem står unge filmskapere fra ungdomsfirmaet Ragnarock på Melbu bak, mens M.E.I. Film og Video i Alsvåg skal få lydsatt sin vinnerfilm Fotball i coming home. Resultatet vises tirsdag 20. november i Speilsalen på kulturskolen. Meningen er at elever under Ny Musikk Uka skal lage flere versjoner av lyd til samme film. De unge filmskaperne er spesielt invitert til å se resultatet. En dokumentasjonsfilm fra uka får også premiere denne kvelden.

Både under åpninga av LATERNA MAGICA i Sortland kino og på åpninga av kunstutstillinga Kaleidoskop, i Skibsgården samme kveld får publikum høre nyskrevet musikk. Tittelen dekker både lek og alvor.

Det blir kino på dagtid for barnehagene og alle skolene i kommunen. Over 2 000 elever skal på kino i løpet av denne uka, noe som er ny rekord. Det blir til sammen 13 filmvisninger i tillegg til den store filmfesten midt i uka og filmene til Melkeraaen og Iversen. Og ikke minst. Det blir flott konsert som Sortland musikkforening står bak med filmmusikk og stumfilmklipp torsdag 22. november.

I løpet av uka kan også oppleve utstillinga Filmatiserte bøker for barn og ungdom på biblioteket samtidig som RKK arrangerer kurs i praktisk videoproduksjon i undervisning.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no