Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Elleve elever fra kulturskolen har laget bilder til den fargerike utstillingen, Kaleidoskop
Musikalsk og fargerik åpning av LATERNA MAGICA

Mandag åpnet LATERNA MAGICA for en fullsatt kino med barn i 5. til 7. klasse. Musiker og lærer Johnny Gundersen fra Musikklinja foresto den offisielle åpninga med fine ord og en filmklapper. Før forestillingen spilte Sortland Symfonietta med Hege Monica Eskedal som sangsolist. Det var en spennende framføring av en av Bjöks sanger i en helt ny og modernisert utgave. Senere på ettermiddagen åpnet en fargesprakende kunstutstilling med elever fra kunstskolen.


20.11.2007


Samarbeid med Ny Musikk Uka

 
  En gruppe fra Sortland Symfonietta laget sammen med sangeren Hege Monica Eskedal en spennende framføring av en av Bjöks sanger i modernisert utgave.
De fine musikkinnslagene var praktiske utslag av at LATERNA MAGICA i år samarbeider med Ny Musikk Uka på Sortland. Den gikk av stabelen i uka før.
Under sin åpningstale la Johnny Gundersen vekt på musikkens store betydning i film som uttrykksmiddel. Han fortalte om brødrene Lumère som for over hundre år siden oppfant film med levende bilder. Han minnet om at film den gangen var stumfilm og at det alltid var noen som spilte til filmen på orgel eller piano for å understreke stemningene i filmen. Skumle scener skulle ha skummel musikk, mens søt musikk alltid fulgte kjærlighetsscene. Til slutt oppfordret Johnny de unge i salen til å lytte spesielt på musikken i åpningsfilmen som heter «Ulvesommer».

Fargerik utstilling

 
  Ordfører Svein Roar Jacobsen åpnet utstillingen med rosende ord til de unge kunstnerne.
Elleve elever fra kulturskolen har laget bilder til utstillingen, Kaleidoskop som ble åpnet på en helt uvanlig måte. Mens musikerne spilte, ble bildemontasje for billedmontasje så å si klippet opp. Gradvis åpenbarte et fargesprakende kaidoskop seg for et tallrikt publikum. Kunstneren Oili Puolitaival har vært lærer for de unge kunstnerne. I tillegg var det flott musikk med elever fra kulturskolen og Odmund Finnseth som spillende leder.LATERNA MAGICA samarbeidet i år med Skibsgården der utstillingsåpningen foregikk. Del II av samme utstilling befinner seg i kinofoajeen. Vi anbefaler utstillingen på det varmeste. Til å bli fargerik innvendig av!

Last opp programmet for Laterna Magica 2007

Alle bilder: Kultursamarbeidet i Vesterålen

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no