Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Gunnar (Jarle Gundersen) som er i 20-årene har psykiske problemer. Psykologen (Bjørn Sundquist) prøver å hjelpe han uten resultat. Så begynner ting å skje.
Premiere på Nautisk mil

Torfinn Iversen fra Sortland har laget en times spillefilm som får offentlig premiere på fredag under LATERNA MAGICA. Den er spilt inn i Vesterålen. Han har laget filmen sammen med Jarle Gundersen, som spiller hovedrollen.


20.11.2007


Både Torfinn og Jarle er godt kjent i Vesterålens filmmiljø. De har levert mange filmer til LATERNA MAGICA opp gjennom åra. Filmene har vunnet en rekke priser både her i Vesterålen, nasjonalt og på amatørfilmfestivaler i utlandet. Nå er de for gamle til å delta i LATERNA MAGICA-konkurransen, men stiller altså med premiere i Sortland kino på den timelange fiksjonsfilmen Nautisk mil.

I mange av filmene Torfinn og Jarle har laget, står outsideren i sentrum. Noen ganger er han humoristisk portrettert som i filmen Gaute på bjerget, eller dypt alvorlig som i dokumentarfilmen Feil medisin, som ble vist under Laterna Magicas kortfilmaften i fjor.

Nautisk mil handler om Gunnar som er i 20-årene og har psykiske problemer, noe psykologen, spilt av den kjente skuespilleren Bjørn Sundquist, ikke klarer å hjelpe ham med. Gunnar lever i et lite kystsamfunn som er svekket av fraflytting og arbeidsledighet. Etter hvert begynner ting å skje.

Torfinn har utdannelse i film og fjernsyn fra Høgskolen på Lillehammer. For tiden gå han andre året på filmutdanninga ved Nordland kunst- og filmskole.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no