Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
På islandsk riks-TVs hjemmesider kan man se nyhetsinnslaget forleden dag som avsluttes med bilder fra Ove Aalos fotoutstilling i Nordens Hus.
Fotograf fra Sortland i islandsk nyhetssending

Sortlandsfotografen Ove Aalo stiller i disse dager ut i Nordens Hus i Reykjavik. Bildene har fått plass i husets hovedgalleri. Forleden dag ble det vist bilder fra utstillingen i 22-nyhetene i islandsk riks-TV, Rikisútvarpid. Her fikk islendingene bl.a. se nærbilder fra en portrettserie med islandske sauer.


21.11.2007


Ove oppholdt seg i fjor fire uker i kultursenteret Skriduklaustur på Øst-Island der han bodde i senterets residensbolig. Takket være kultursamarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd har det i tre år på rad vært mulig for vesterålskunstnere og kulturarbeidere å få arbeidsstipend til Island.

Utstillingen som tidligere i høst var vist på Skriduklaustur, har han kalt «Mementi». Aalo er en anerkjent portrettfotograf. Nå valgte han sauehoder som motiv. I følge nyhetsreporteren vakte portrettene stor munterhet fordi sauene ble knyttet til et helt bestemt område på Island. Utstillingen vises på Sortland til våren.

Innslager kan ses her helt på slutten: http://dagskra.ruv.is/streaming/sjonvarpid/?file=4338195
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no