Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Billedkunstner Ingunn Moen Reinsness hadde åpningsutstillingen i Egalia. Foto: Marte M. M. Hovlund
Egalia kunstnerhus og galleri - et flott tilbud!

Billedkunstner Marte Mari Moen Hovlund fra Sortland åpnet mellom jul og nytt-år kunstnerhuset og galleriet, Egalia som hun selv står bak. Det ligger i Steigen kommune i Nordland. Som informasjonen nedenfor viser, er dette et enestående tilbud til kunstnere og kunststudenter, ikke minst til tilbakestrømmere. Kultursamarbeidet i Vesterålen gratulerer! Se omtale om suksess i lokalavisa


2.1.2008


Åpning med Ingunn
Egalia åpnet med kunstutstilling av billedkunstner Ingunn Moen Reisness, også hun fra Sortland. Rundt 50 mennesker fant veien til åpningen på det lillestedet der det bor 30 mennesker. Flere bilder ble solgt allerede første dagen.

Om Egalia
 
  Alle husets glass, pluss noen innlånte måtte tas i bruk de rundt 50 som overvar åpningen! Foto: Marte M. M. Hovlund
Marte har kunstutdanning og er selv tilbakestrømmer. Hun skriver om Egalia i et informasjonsskriv:

Egalia er opprinnelig en tidligere skole (Holkestad skole), hvor den første delen ble bygget i 1907, og resten av bygget kom opp senere. I 2005 kjøpte jeg den gamle skolen, og begynte oppussingsarbeidet med tanke på å gjøre den om til et kunstnerhus. Det er et privat initiativ, og får per dags dato ingen finansiell støtte (noe jeg jobber for å få til i fremtiden).

Formålet med Egalia;
Det kanskje litt spesielle med dette Kunstnerhuset er at kunstnere som ønsker et opphold ikke trenger å betale leie, men kun strøm. Mange kunstnere sliter dessverre med dårlig økonomi, og det kan være svært vanskelig å finne et godt og rimelig sted å jobbe. Tanken med Egalia er å tilby ”jobb og hjem” i ett, for en kortere eller lengre periode. Det er også mulig å stille ut her, og jeg vil forsøke å holde i all fall to utstillinger/forestillinger med kunstnere hvert år.

Hvem kan komme?
Kunstnere og kunststudenter som jobber innenfor alle genre av kunst (eks. maleri, dans, foto, film, litteratur, performance, teater etc)

Fasiliteter;
Atelier (brukes også som galleri), mørkeromsutstyr, kjøkken, stue, to soverom (store –og det ene kan lett gjøres om til et ekstra atelier etter behov), 10 liggeplasser, to toalett og et bad/vaskerom. Alt av nødvendig interiør og tilbehør er tilstede.

Omgivelser;
 
  Egalia ligger idyllisk til i en liten kystbygd med omtrent 30 innbyggere i Steigen. Tidligere Holkestad skole. Foto: Marte M. M. Hovlund
Egalia ligger idyllisk til i et lite kystsamfunn med omtrent 30 innbyggere i Steigen kommune i Nordland. Det er 200 meter til nærmeste sandstrand, og en nydelig 5 timers fjellrute (Dronningruta) har sitt ende- eller begynnelses- punkt der. Nærmeste butikk ligger 2 mil unna. Utrolig nok har dette lille stedet båtforbindelse til både Bodø og Svolvær hver dag (noen unntak), så det er mulig å dra på dagstur eller overnattingstur dit. Ellers ligger nærmeste matbutikk 2 mil fra Holkestad.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no