Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Maria Berglund. Foto: Odd- Johann Forsnes
Penger til tre tilbakestrømmere

Kultursamarbeidet i Vesterålen har bevilget til sammen
kr 90 000 til tre tilbakestrømsprosjekter. Sangeren Maria Berglund, filmskaperen Solveig Melkeraaen og Kolbjørn Hoseth Larssen som arbeider innen media har fått kr 30 000 hver til tre spennende prosjekter. De planlegges gjennomført i løpet av 2008. En fagkomité med kompetanse innen bilde, scene og musikk sto for utvelgelsen. Det var 7 søknader denne gangen. Dette er rekord. Derfor ble så mye som kr 90 000 fordelt. Frist for neste tildeling er 1. april. Det blir ikke like stort beløp til fordeling da.


14.1.2008


domperidone notice

domperidone
Opera for Dummies
Sangeren Maria Berglund er fra Hadsel og for tiden frilanser i Oslo. Hun vil gjennomføre en konsertturné som hun har kalt «Opera for Dummies». Sammen med seg har hun den dyktige barytonsangeren Mads Wighus og akkompagnatøren Pat Mawaring. Samme skal de framføre arier og duetter fra operalitteraturen. Det blir latter og tårer forteller Maria. I tillegg ønsker de to å fortelle om musikken på en «populærkulturell» måte slik at konsertene blir interessante for Hvermannsen. De planlegger minst tre konserter i Vesterålen i juli.

 
  Kolbjørn Larssen
Kandis og kommers
Kolbjørn Hoseth Larssen er også fra Hadsel. Han bor i Bodø og har en rekke år arbeidet for TV2 og vært engasjert i ulike medieprosjekter. Kolbjørn har kalt prosjektet sitt for «Kandis og kommers». Det skal bli et multimedieshow som bygger på dokumentasjon av nedlagte nærbutikker. Han ønsker sammen med Siv Larssen Aasvik og Jon og Asle Lauvland Pettersen, alle fra Hadsel, å intervjue folk som var knyttet til noen av disse butikkene og finne ut hvorfor det gikk som det gikk.

Hva kan disse nedlagte butikkene fortelle om endringsprosesser i samfunnet? Hvilken funksjon hadde de i lokalsamfunnet? Hvordan har de få butikkene som trosset «utviklinga» klart seg? Hvorfor har de overlevd? Det ferdige multimedieshowet skal til slutt vises på storskjerm i lokalsamfunnene som enten mistet eller klarte å bevare nærbutikken.

 
  Solveig Melkeraaen
Å flytte hus, å flytte utsikter
Solveig Melkeraaen fra Øksnes er tredje tilbakestrømmer som fikk støtte. Hun er velkjent i Vesterålen og filmaktuell. I november ble novellefilmen «Bortreiset for anledningen» vist for første gang. For tiden er også hun frilanser i Oslo. Nå ønsker Solveig å lage en utradisjonell og flyttbar utstilling knyttet til fire forlatte hus og utsikter i Vesterålen. Hun vil drive nøye undersøkelser for å finne fram til de fire husene. Hun skal bruke film, lydopptak, gjenstander og tekstiler for å gjenskape opplevelser og utsikter. I prosjektbeskrivelsen skriver hun: «Ved å vekke disse husene og deres minnebilder til live, ønsker jeg å skape refleksjon rundt de liv vi bygger, men på et tidspunkt også forlater».

Det var denne gangen sju som søkte om støtte på til sammen kr 190 000. Blant dem var det også gode prosjekter. Tilbakestrøm er finansiert gjennom partnerskapsavtalen mellom Nordland fylkeskommune og Vesterålen regionråd.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no