Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Nordic Fusion6 til Nordlysfestivalen

To av tilbakestrømmerne, Eirik Bernhard Steinsvik, trompet og Arnulf Steinsvik, saxofon urframfører bestillingsverket Arcive:Lights” av Jesper Nordin på Nordlysfestivalen 28. januar. Begge er sentrale i ny-musikk ensemblet Nordic Fusion6 som har base i Stockholm. Nordins verk tar utgangspunkt i Nordlysfestivalen 2008s tema: ”Bevegelse”. Som en av Nordens mest markante komponister har Nordin høstet lovord i inn- og utland og mottatt en rekke internasjonale priser. Se flyer


23.1.2008


Ensemblet skriver i en pressemelding:
Nordic Fusion6 ble dannet våren 2004 av seks unge musikere i Stockholm, fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark. Debutkonserten fant sted på Jan Risbergs Nutida Musikfestival 2004 med urframførelser av verk av Per Magnusson og Kuulta L. Aapinen. Samme sesong gav ensemblet konserter på Fylkingen och Kulturhuset under ny musikk-festivalen Hör Upp! som også ble sent i Sveriges Radio P2. Våren 2005 gjorde Nordic Fusion6 en turné i Norge med konserter i Trondheim og Tromsø med støtte fra Ny Musikk Trondheim og Ny Musikk Hålogaland.
Under turneen ble Wolfgang Plagges verk ”Canticles III” urfremført. Verket ble bestilt til 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge. Samarbeidet med Plagge resulterte også i en workshop om hans musikk på Musikkonservatoriet i Tromsø. I desember –07 gjorde Nordic Fusion6 den første konserten, ”Konserten en åpen form”, på Uruppförandeklubben i Västerås Konserthus. ”Konserten en åpen form” er resultatet av et langt samarbeid med komponisten Christofer Elgh.
Musikerene i Nordic Fusion6 er alle aktive i det nordiske musikklivet og har foruten om sitt arbeid i ensemblet medvirket i kammermusikkgrupper internasjonalt og i de fleste orkestrene i Sverige og Norge.
Tirsdag 29/1 skal Nordic Fusion6 og komponistene Jesper Nordin og Christofer Elgh, holde Master Class på Musikkonservatoriet i Tromsø. Master Classene kuliminerer i en felles clinic kl. 12:00 som også er åpen for det almenne publikum. Nordic Fusion6, Nordin og Elgh ønsker alle interesserte hjertelig velkommen.
Prosjektet er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen 2008, Musikkonservatoriet, Nordic Fusion6 og komponistene Jesper Nordin og Christofer Elgh.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no