Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kultursatsing i irsk utkant

I neste uke får Vesterålen besøk av Traolach O'Fionnain fra kulturadministrasjonen i Donegal County i det nordvestlige Irland. Kulturuka i Sortland har Irland som tema. Torsdag 6. mars kl 16 holder han foredrag på Kvitbrygga med tittelen «Kultursatsing i utkanten - virkninger lokalt og nasjonalt». Donegal er den delen av Irland som Vesterålen kulturutvalg har startet samarbeid med. Møtet er åpent for alle interesserte. Fri entré.


29.2.2008


bentelan torrino

bentelan
 
Traolach er Art Officer og arbeider særlig med utvikling av kunst- og kulturmiljøer lokalt for bl.a. å bygge bruer inn til de større festivalene i Donegal der han også har en sentral rolle. I tillegg vil han fortelle om kulturlivet i Donegal County som er Nord-Irlands nærmeste nabo. Interessant er det også at Donegal er et keltisk kjerneområde der gelisk språk er på sterk frammarsj.

Donegal har rundt 140 000 innbyggere og er et typisk landdistrikt uten store byer. Fylket har i en lengre periode satset sterkt på kunst og kultur som en bevisst utviklingsstrategi. Fylkessenteret er Letterkenny med 10 000 innbyggere. Det siste ti-året har det vært betydelig tilflytting av folk til området selv om det er en «utkant» i Irland, lengst borte fra Dublin.

Møtet med Traolach O'Fionnain inngår i Kunst- og kulturstrøm Vesterålen og er åpent for alle. Under besøket skal han foruten Sortland besøke Hadsel og Øksnes. Kanskje leder det til flere kulturutvekslinger etter hvert. Første bud for å få til internasjonalt samarbeid er at mennesker blir kjent!
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no